Učenje angleščine v spanju

Učenje angleščine v spanju se zdi nemogoče, a ni!

Spanec. Čas za sprostitev, čas za polnjenje baterij. Čas, da sanjamo in v glavah doživimo najbolj nore izkušnje. Toda, ali je to lahko čas tudi za učenje jezika?

Nova študija kaže, da se lahko med spanjem nekaj učenja jezika. Raziskovalci s švicarske univerze v Bernu pravijo, da so odkrili, da so se ljudje lahko naučili novih jezikovnih besed med globokim spanjem in kljub temu, da se ure spanja na splošno štejejo za neproduktivne, vse več študij kaže, da to ni čisto res. Večina raziskav je pokazala, da so se spomini, ki so nastali, ko so bili ljudje budni, med spanjem okrepili, in to podpira idejo, da se informacije, naučene med budnostjo, predvajajo in globoko vgradijo v speče možgane.

Ucenje-anglescine-v-spanju

Naši možgani so izjemni in veliko skrivnosti še vedno obdaja spanje ter učni proces – kljub večletnim študijam še vedno ostaja veliko vprašanj brez odgovora. Če ste med tistimi, ki se želijo hitro naučiti novega jezika ali pospešiti učenje možganov, obstaja velika verjetnost, da ste že slišali tudi za učenje angleščine v spanju.

Predpostavka za dobro učenje angleščine v spanju je v veliki meri odvisna od kvalitete zvočnih virov, kot so audio programi za učenje jezikov – navsezadnje v spanju zagotovo ne boste brali ali pisali in če med spanjem vadite govorjenje tujega jezika, se boste verjetno le zbudili in nagajali vsem ostalim v hiši. Glavni način za uspešno učenje v spanju je torej poslušanje.

Najbolj znani viri, ki omogočajo učenje angleščine v spanju

  1. Videokanal Eko jeziki

Eko Languages ​​je YouTube kanal, ki se osredotoča predvsem na pomoč ljudem pri učenju svetovnih jezikov. Videoposnetki vključujejo splošne lekcije, kot so seznami besedišča in izgovorjava, obstajajo pa tudi številni video posnetki za učenje med spanjem.

Ker bo potekalo vaše učenje angleščine v spanju, se v vidih uporablja miren ton, ki ne moti spanca. Besede se izgovorijo najprej v vašem jeziku in nato trikrat v ciljnem jeziku. Videoposnetki se osredotočajo predvsem na pogoste besede in besedne zveze, zato je ta način odličen predvsem za vse začetnike pri novih jezikih.

  1. Videokanal Učenje v spanju

Sleep Learning je YouTube kanal, namenjen učenju procesov, kot je na primer učenje angleščine v spanju. Obstajajo sicer splošne izobraževalne teme, ki vam bodo pomagale, da se naučite stvari, kot so periodni sistem in svetovne prestolnice, a največji poudarek je vsekakor na učenju jezika.

Ugotovili boste, da je možnosti učenja jezikov na pretek! Vaše učenje angleščine v spanju lahko poteka preko poslušanja pogovorov, preko ponavljanja besed ali na primer preko razlaganja slovničnih definicij.

  1. “Sleep learning” CD-ji in mp3-ji za učenje angleščine v spanju

Ta metoda ambiciozno trdi, da vam lahko v le 30 dneh pomaga pri učenju novega jezika. V ta namen vas programi med spanjem učijo tujih jezikov in besed, dokler jih ne sestavite v stavke. Cilj vsakega programa je naučiti vas 850 najpogostejših besed v ciljnem jeziku in vas opremiti z najpomembnejšim besediščem.

Sleep Learning program ponuja učenje angleškega jezika za govorce več kot 50 jezikov.

Ucenje-anglescine-v-spanju-2

  1. Učenje angleščine v spanju z Zaspanimi jeziki

SleepyLanguages ​​ponuja aplikacije, ki se za razliko od mnogih drugih programov ​​ne osredotočajo samo na igranje z besedami med spanjem. Namesto tega vas spodbuja, da besedišče z aplikacijo preučujete le tri minute na dan. Nato se vam besede, ki ste jih preučevali, ponoči predvajajo, da okrepijo snov. Ker program vključuje nekaj budnega študija, se bodo vaše jezikovne sposobnosti zagotovo še hitreje izboljšale.

Z aplikacijo, kot je na primer Zaspani jeziki, boste najlažje ugotovili, ali vam učenje angleščine v spanju odgovarja ali ne. Zato je to dobra izbira predvsem za dvomljive učence, ki se zanimajo za učenje spanja, ne da bi bili pripravljeni takoj narediti popoln preskok.

Ne glede na to, ali vam bo zares korenito pripomoglo k znanju, ne more škoditi poskusiti. Mogoče pa boste imeli vsaj nadvse razburljive tujejezične sanje.

Avtor prispevka: