Zakaj je odločitev za tečaj angleščine pametna odločitev?

Znanje angleškega jezika ima številne koristi, tako v poslovnem svetu kot v zasebnem življenju. Če želite izboljšati svoje znanje angleščine, je prijava na tečaj angleščine odlična odločitev. Znanje angleščine omogoča lažjo komunikacijo pri potovanjih v tuje države, olajša študij v tujini, omogoča branje zanimive literature v angleščini ter odpira vrata številnim priložnostim.

Zanimivosti o angleščini

Angleščina je jezik z največ besedami med vsemi znanimi jeziki, s približno 750.000 besedami (in vsak teden se pojavijo nove). Presenetljivo, mar ne? Poleg tega je na svetu več govorcev angleščine kot drugega tujega jezika, čeprav angleščina ni njihov materni jezik. Približno 1,5 milijarde ljudi govori angleški jezik, vendar le 360 milijonov izmed njih angleščino govori kot materni jezik. To je dodatna spodbuda, da se odločite za tečaj angleščine in izboljšate svoje komunikacijske spretnosti.

V preteklosti je angleščina vsebovala več besed, ki izvirajo iz francoskih in latinskih korenin, okoli 10.000 besed. Danes je to število nekoliko manjše, približno 7.000 besed. Angleščina se nenehno spreminja in prilagaja, kar jo dela zanimivo in živo jezikovno bogastvo.

Tečaj angleščine
Učinkoviti tečaji za boljše zaposlovanje in potovanja.

Zadovoljni udeleženci tečaja angleščine

Udeleženci, ki so obiskovali tečaj angleščine pri Didaktumu so polni navdušenja nad njihovem pristopu k učenju. Ena izmed udeleženk je povedala, da najbolj ceni, da je velik poudarek na komunikaciji, saj je to zanjo ključnega pomena oz. področje, kjer najbolj potrebuje. Drugi udeleženec, ki je obiskal tečaj angleščine pri Didaktumu, pa je dejal, da je na tečaju pridobil znanje angleškega jezika, ki ga potrebujem za opravljanje svojega dela in da so program specifičnim potrebam njegovega podjetja, tako da se je naučil besedišča in jezikovnih veščin, ki so relevantne za njegove delovno okolje. Hkrati so v Didaktumu zelo fleksibilni pri načrtovanju izvedbe tečaja.

Učinkovit tečaj angleščine za vse

Na Didaktumu ponujajo tečaj angleščine, kjer se boste že na prvi uri aktivno vključili v komunikacijo v angleškem jeziku. Njihov pristop, ko gre za tečaj angleščine temelji na splošni rabi jezika in poudarku na komunikaciji, kar omogoča učenje jezika skozi praktično uporabo. Na ta način se krepi tako besedišče kot tudi samozavest pri govorjenju v tujem jeziku.

Zakaj izbrati tečaj angleščine pri Didaktumu?

Odločitev za tečaj angleščine je smiselna, če želite študirati v tujini, samozavestno komunicirati med potovanji, če imate željo po večji konkurenčnosti na trgu dela ali zaradi napredovanja v poslu. Ponudba jezikovnih tečajev angleščine je obsežna, zato je pomembno izbrati učinkovit tečaj angleščine. Pri njih so vedno v koraku z najnovejšimi smernicami in zagotavljajo dinamično in zanimivo učno izkušnjo. Ne glede na vašo začetno raven znanja angleščine, bodo njihovi izkušeni učitelji poskrbeli, da se boste dobro počutili in odnesli s tečaja kar največ uporabnih znanj.

Za koga je tečaj angleščine primeren?

Tečaj angleščine pri njih je primeren za širok krog ljudi, ne glede na vaš cilj učenja. Ne glede na to, ali se želite jezika učiti zaradi potovanj, boljše zaposljivosti ali pa zgolj za osebni razvoj, boste pri njih našli odlično priložnost za izboljšanje svojih jezikovnih veščin. Njihovi tečaji potekajo v manjših skupinah, kar zagotavlja hitrejše napredovanje, vendar ponujajo tudi možnost individualnega učenja ali učenja v paru. S strokovno usposobljenimi učitelji vam zagotavljajo, da boste napredovali hitro in pridobili večjo samozavest pri uporabi angleščine.

Učenje angleščine z izkušenimi učitelji

Na njihovem tečaju angleščine boste deležni izjemnega učnega okolja, ki ga soustvarjajo izkušeni učitelji. Pri njih ne boste nikoli občutili nelagodja ali občutka zamrznitve pri govorjenju v angleščini. Njihovi učitelji vas bodo podpirali in skrbeli za vaše udobje med učenjem.

Tečaj angleščine
Naučite se angleški jezik skozi praktično uporabo.

Stopnje znanja angleščine

V skladu s Skupnim evropskim jezikovnim okvirom (SEJO) so tuji jeziki razdeljeni na šest stopenj, in sicer A1, A2, B1, B2, C1, C2. Vsaka stopnja prinaša določene kompetence in znanje jezika. Na primer, stopnja A1 vključuje ravni A1.1 in A1.2 ter vam omogoča, da pripovedujete o osnovnih stvareh o sebi, razumete pogosto uporabljene besede in berete preprosta besedila. S tem znanjem lahko napišete krajša besedila in izpolnite obrazce v ciljnem jeziku.

Po opravljeni stopnji A2 boste sposobni sporazumevanja v preprostejših vsakodnevnih situacijah. Znali se boste z uporabo pogosto rabljenih struktur pogovarjati, sodelovati v krajših družabnih pogovorih, razumeti glavno misel kratkih pisnih ali govornih sporočil ter se izražati s preprostimi stavčnimi strukturami, na primer znali boste napisati krajše obvestilo.

Po opravljeni stopnji B1 boste sposobni spontanega in dokaj tekočega sporazumevanja v večini življenjskih situacij. Znali se boste izraziti, aktivno sodelovati v pogovorih o splošnih temah, razumeti daljše pogovore ali predavanja o splošnih temah, povedati ali napisati obnovo zgodbe, filma ali članka ter pisati jasna in sklenjena besedila z občasno rabo nekoliko kompleksnejših stavčnih struktur.

Po opravljeni stopnji B2 boste sposobni spontanega, jasnega in natančnega sporazumevanja o stvareh z vašega strokovnega področja. Znali se boste vključiti v razprave z rojenimi govorci angleščine, razumeti daljša predavanja, prebrati vsebino strokovnih člankov ali daljše proze ter pisati daljše pisne sestavke, na primer eseje, pri tem pa jasno izražati svoje mnenje.

Po opravljeni stopnji C1 boste sposobni jasnega, strukturiranega in podrobnega izražanja v zvezi z zahtevnejšimi vsebinami ter uporabe jezika v strokovne in učne namene. Znali se boste sporazumevati brez jezikovnih zagat, razumeli boste daljša zahtevna besedila, prepoznati skrite pomene, brati kompleksnejše sestavke, knjige, članke in recenzije v angleščini ter izražati mnenje ali stališče v pisni obliki s kompleksnejšimi stavčnimi strukturami.

Po opravljeni stopnji C2 boste sposobni brez težav sodelovati v vsakem pogovoru ali razpravi, natančno izražati tudi manjše pomenske odtenke in prilagoditi svoje govorjenje poslušalcem v nepričakovanih situacijah. Z lahkoto boste brali vse vrste zapisanih besedil in pisali kompleksnejša besedila, kot na primer povzetke in kritike strokovnih del.

Vrste jezikovnih tečajev

V njihovem timu jezikovnih učiteljev gojijo strast do poučevanja jezikov in z veseljem delijo svoje znanje. Njihov pristop k učenju tujih jezikov temelji na inovativnih in izkustvenih konceptih izobraževanja.

Poslovno naravnani jezikovni tečaji

Na Jezikovnem Inštitutu Didaktum ponujamo posebej prilagojene jezikovne tečaje za podjetja. Njihoi programi so popolnoma prilagojeni potrebam vsakega podjetja. Z znanjem tujega jezika omogočite svojim zaposlenim lažjo komunikacijo s tujimi partnerji ali kolegi iz tujine, kar je ključnega pomena za uspešno sklepanje poslov v globalnem okolju.

Tečaj angleščine
Raziskujte zanimiv svet angleščine, jezika z največ besedami na svetu.

Zakaj se odločiti za jezikovni tečaj?

Znanje tujih jezikov izboljšuje delovno učinkovitost, razmišljanje in inovativnost na delovnem mestu. Poleg tega omogoča boljše sodelovanje s strankami in sodelavci iz tujine ter zmanjšuje stroške prevajanja. Investicija v jezikovno izobraževanje je torej naložba v učinkovitost in ugled podjetja.

Prednosti poslovnega jezikovnega tečaja

Znanje tujega jezika pomaga pri iskanju zaposlitve, gradnji poslovnih priložnosti in vzpostavljanju zaupanja v poslovnih odnosih. Podjetja, katerih zaposleni obvladajo tuj jezik, imajo prednost pri sklepanju poslov v tujini in lahko s pravilno komunikacijo naredijo odličen vtis na poslovne partnerje.

Kako poteka jezikovni tečaj?

Njihova izkušena ekipa učiteljev omogoča izvajanje tečajev na različnih lokacijah po Sloveniji. Pripravijo program, ki je prilagojen željam in potrebam vsakega podjetja. Udeleženci tečaja prejmejo potrdilo, usklajeno z evropskim referenčnim okvirom za jezike (CEFR), ki je mednarodno priznano. Izbirate lahko med različnimi možnostmi tečajev, vključno s skupinskimi in individualnimi tečaji.

Znanje angleškega jezika je ključno orodje tako v poslovnem svetu kot v vsakdanjem življenju. Izboljšanje vaših jezikovnih spretnosti z udeležbo na tečaju angleščine je odločitev, ki bo obogatila vaše življenje na več načinov. Sposobnost komunikacije v angleščini olajša potovanja, odpre vrata k mednarodnemu študiju, omogoča uživanje v bogatem svetu angleške literature ter prinaša številne nove priložnosti na osebnem in profesionalnem področju. Z Didaktumovimi izkušenimi učitelji in raznoliko ponudbo tečajev lahko izpolnite svoje cilje, ne glede na raven znanja angleščine, in to s pristopom, ki temelji na praktični uporabi jezika. Ne odlašajte, temveč se odločite za učenje angleščine pri Didaktumu in raziskujte svet z novimi jezikovnimi orodji.

Avtor prispevka: