Visoka odškodnina Planinšec

Udeleženi v prometni nesreči? Brez skrbi, Visoka odškodnina Planinšec je tukaj za vas

Življenje je nepredvidljivo in marsikaj se nam lahko nepričakovano zgodi. Pravijo, da nesreča nikoli ne počiva ter da nas lahko neprijetno preseneti, ko jo najmanj pričakujemo. V podjetju Visoka odškodnina Planinšec se že več kot 15 let uspešno ukvarjamo z odškodninami iz naslova prometnih nesreč. Če ste nesrečo doživeli kot voznik, celo kot sam povzročitelj, kot sovoznik ali sopotnik, motorist, kolesar ali pešec, odškodnina za telesne poškodbe predstavlja vašo pravico. Večina ljudi se v izogib spopadanju z zavarovalnicami odpove tej pravici, kar je napačno. Zato je tukaj Visoka odškodnina Planinšec, ki bo v vašem imenu dosegla pravično odškodnino za vaše telesne poškodbe, nevšečnosti med zdravljenjem, duševne bolečine, primarni ter sekundarni strah, življenjske prikrajšanosti, dokazane invalidnosti, morebitne skaženosti in podobno.

 

Odškodninski zahtevek za prometno nesrečo prepustite podjetju Visoka odškodnina Planinšec

Ko že pride do prometne nesreče, je večina udeležencev oziroma oškodovancev prestrašena, zbegana ali celo hudo telesno poškodovana, zaradi česar oškodovanci ne vedo, kaj je treba storiti, da ne izgubijo pravice do odškodnine. V podjetju Visoka odškodnina Planinšec se vsak dan na naši brezplačni telefonski številki 080 2626 srečujemo z različnimi izkušnjami oškodovancev v prometnih nesrečah. Pri večini se porajajo naslednja vprašanja, in sicer:

 • Kaj naj storim po prometni nesreči?
 • Ali sem upravičen do odškodnine za telesne poškodbe?
 • Kaj v primeru, ko sam povzročim prometno nesrečo?
 • Kako naj zahtevam odškodnino?
 • Katera dokazila potrebujem za odškodninski zahtevek?
 • Kolikšno odškodnino lahko pričakujem?
 • Ali obstaja rok za vložitev odškodninskega zahtevka?
 • Zakaj potrebujem pravnega zastopnika?

Visoka odškodnina Planinšec vam bo v nadaljevanju odgovorila na vsa zgoraj navedena vprašanja in vam s tem olajšala pot do vaše pravice, pot do pravične odškodnine.

Če ste se poškodovali v prometni nesreči in ne po svoji krivdi, ste zagotovo upravičeni do odškodnine ne glede na to, ali ste bili voznik, sovoznik, sopotnik na zadnjem sedežu avtomobila ali ste bili mogoče udeleženi kot motorist, kolesar ali celo pešec. V Visoki odškodnini Planinšec bomo prisluhnili vašemu primeru, vam svetovali skozi celoten postopek uveljavitve odškodnine, in sicer za telesne poškodbe, morebitno tesnobo ali duševne bolečine, stroške zdravljenja, izgubljene dohodke in morebitne bodoče dohodke ali skaženost telesa in trajne invalidnosti.

Kaj naj storim po prometni nesreči? Nemudoma pokličite Visoko odškodnino Planinšec

Visoka odškodnina Planinšec vam v nadaljevanju svetuje, kaj je treba narediti takoj po prometni nesreči. Tudi v primeru majhne škode na avtomobilu ali lahkih telesnih poškodb, ki ne zahtevajo takojšnje zdravniške oskrbe, vseeno pokličite policijo na kraj dogodka, da naredi policijski zapisnik. Naj samo omenimo, da vam ga ni treba zahtevati, mi ga lahko priskrbimo v vašem imenu po uradni dolžnosti. Iz njega pridobimo vse potrebne informacije o tem, kdo je kriv oziroma kdo je povzročitelj prometne nesreče in pri kateri zavarovalnici ima zavarovano svoje vozilo.

Bodite pozorni na morebitne priče na kraju nesreče ter poskrbite, da počakajo na prihod policistov zaradi izjave o okoliščinah nesreče. Velikokrat so izjave prič ključnega pomena, ko povzročitelj zanika svojo krivdo.

Fotografirajte kraj nesreče, vsa udeležena vozila, morebitne uničene osebne stvari v vozilu ter svoje poškodbe.

Po prihodu policije jih obvestite, da boste v primeru bolečin poiskali zdravniško pomoč in jih o tem naknadno obvestili. To velja v primeru, da gre za lahke telesne poškodbe, ko na kraju nesreče ni rešilca.

Če boste vse to naredili po prometni nesreči, se boste izognili morebitnim zapletom ter si olajšali pot do uveljavljanja odškodnine.

Na koncu naj vas spomnimo še na to – ko boste izvedli vse korake in pripravili začetno dokumentacijo, pokličite odškodninsko družbo Visoka odškodnina Planinšec, ki bo poskrbela, da bo vaša odškodnina pravična in primerno visoka v primerjavi s sodno prakso.

Ali sem upravičen do odškodnine in kako naj jo zahtevam?

Na samem začetku se postopek uveljavljanja odškodnine zdi kompliciran, zastrašujoč in preveč stresen. V podjetju Visoka odškodnina Planinšec imamo zelo bogate izkušnje na tem področju ter vas lahko vodimo skozi vse faze oziroma celoten postopek. To delamo že več kot 15 let, natančneje vsak dan se srečujemo z različnimi primeri uveljavljanja odškodnine iz naslova prometnih nesreč. Odškodnino v največjih primerih dosežemo izvensodno. Ko pa gre za hude prometne nesreče, ki terjajo izjemno resne telesne poškodbe in morebitne invalidnosti, vas lahko napotimo tudi na pravdo. V Visoki odškodnini Planinšec se posvetimo vsakemu posameznemu primeru, ga proučimo in preverimo vse okoliščine, ki bi lahko privedle do najvišje možne odškodnine. Svetujemo vam pri pripravi potrebne dokumentacije in zbiranju dokazov, ki so pomembni za dokazovanje resnosti vaših poškodb. Na podlagi vaše dokumentacije bomo po zaključku zdravljenja pripravili kakovosten odškodninski zahtevek ter v njega vključili vso nepremoženjsko škodo kot tudi povračila stroškov zdravljenja in izpad dohodka. Obrnite se na družbo Visoka odškodnina Planinšec, da vam ni treba skrbeti glede pravične odškodnine. Mi bomo z veseljem dosegli najvišjo možno odškodnino za vas.

Kaj v primeru, da sam povzročim prometno nesrečo?

V Visoki odškodnini Planinšec se vsak dan srečujemo tudi z vozniki, ki so hkrati tudi povzročitelji prometne nesreče. Če ste bili udeleženi v prometni nesreči, ki ste jo sami povzročili zaradi neprimerne hitrosti, naleta divjadi, morebitne nepazljivosti, okvare na vozilu, naleta na oviro na cesti ipd., ste do odškodnine za telesne poškodbe upravičeni samo v primeru, da imate na zavarovalni polici doplačilo AO+ ali AOP za telesne poškodbe voznika. Za razliko od prometne nesreče, pri kateri niste sami povzročitelj in vam policijski zapisnik ne predstavlja pogoja za uveljavljanje odškodnine, temveč je lahko dovolj pravilno izpolnjeno evropsko poročilo o nesreči, je pri nesreči, ki jo povzročite sami, pogoj policijski zapisnik in opravljen test alkoholiziranosti, da se izključi sum prisotnosti alkohola. Sam postopek uveljavljanja odškodnine je podoben kot pri navadni prometni nesreči, ko je udeleženih več vozil.

 

Kako je v primeru pobega povzročitelja?

Verjetno ste se kdaj znašli v nerodni situaciji, ko vam je nekdo izsilil prednost ali vas izrinil s ceste ter se odpeljal naprej. Do pobega povzročitelja prometne nesreče večkrat pride iz strahu zaradi morebitne kazni ali celo zaradi neodgovornosti do drugih udeležencev. Vsak dan se srečujemo z neodgovornimi vozniki, ki zapustijo kraj nesreče, naj gre za drugo vozilo, poškodovanega motorista, kolesarja ali pešca. V tem primeru se lahko zanesemo na vestno delo policije, ki poda poizvedbo o povzročitelju v medije in prosi, da se morebitne priče dogodka oglasijo s svojo izjavo o okoliščinah nesreče. Tukaj so tudi lahko v pomoč morebitne obcestne kamere. Včasih se policijsko poročilo zaključi brez znanega povzročitelja in takrat nastopa Slovensko zavarovalno združenje GIZ, iz sklada katerega se vam izplača odškodnina za telesne poškodbe. Visoka odškodnina Planinšec vam pomaga pri uveljavljanju odškodnine tudi v primeru pobega povzročitelja.

Katero dokumentacijo potrebujem za odškodninski zahtevek?

Visoka odškodnina Planinšec vam v nadaljevanju svetuje, kako pravilno ravnati do končnega cilja, pravične odškodnine, ki je hkrati vaša pravica. Po prometni nesreči čimprej zapišite opis dogodka in vse okoliščine, čeprav se vam mogoče takrat zdijo nepomembne. Hranite vso dokumentacijo in potrdila, povezana z nesrečo, in sicer:

 • Fotografije kraja nesreče in poškodovanih vozil
 • Fotografije svojih poškodb po prometni nesreči
 • Recepte in račune, povezane z zdravljenjem
 • Specifikacijo kilometrine ter parkirnine, stroške taksija
 • Izračun izpada dohodka pri plači

Vse, česar ne morete dokazati s potrdili, zapisujte v dnevnik o nesreči. Lahko opišete, kako ste se počutili po nesreči, kakšne nevšečnosti ste doživeli med zdravljenjem, kakšen je izid zdravljenja, v čem ste bili prikrajšani tekom zdravljenja in podobno. V podjetju Visoka odškodnina Planinšec vam zagotavljamo, da bo vse to pomagalo okrepiti vaš primer in vam prineslo pravično odškodnino, ki si jo zaslužite, zlasti če imate dolgoročne posledice po prometni nesreči.

Kolikšno odškodnino lahko zahtevam za prometno nesrečo?

Višina zahtevane odškodnine za poškodbe v prometni nesreči se lahko drastično razlikuje pri različnih odškodninskih zahtevkih. Pomembno je omeniti, da se vsaka poškodba posamezno finančno ovrednoti po sodni praksi. Odškodninskih zahtevkov ni mogoče poenotiti preprosto zato, ker v resnici vsaka poškodba prometne nesreče ni enaka, kar pomeni, da se lahko izplačila zahtevkov za prometne nesreče razlikujejo od primera do primera.

Najboljši pristop k natančni oceni zneska odškodnine za prometno nesrečo, ki bi ga lahko zahtevali za svoje telesne poškodbe, je pogovor z odškodninskimi strokovnjaki družbe Visoka odškodnina Planinšec. Zato nas pokličite na našo brezplačno telefonsko številko 080 2626, predstavite nam svoj primer, naštejte svoje poškodbe in nam prepustite, da vas s svojimi nasveti vodimo skozi celoten postopek zdravljenja ter po zaključenem zdravljenju v vašem imenu pripravimo korekten odškodninski zahtevek, ki se ovrednoti po sodni in ne zavarovalniški praksi.

Ko govorimo o zastaralnem roku za vložitev odškodninskega zahtevka, imamo v mislih relativni rok 3 leta od zaključka zdravljenja ali absolutni zastaralni rok 5 let od dneva prometne nesreče.

Zakaj potrebujem pravnega zastopnika?

Kot smo že omenili, je odškodnina vaša pravica, ki vam pripada kot oškodovancu prometne nesreče iz malomarnosti drugega udeleženca. Telesne poškodbe so lahko lažje, srednje ali hude, zato so tudi zneski poškodb, trpljenja in morebitnih posledic zelo različni. Zavarovalnice včasih oškodovance premamijo z nekorektno ponudbo samo zato, ker ne upoštevajo sodne prakse. Pravni zastopniki vam odškodninski zahtevek pripravijo po sodni praksi, upoštevajoč vsa dejstva tekom zdravljenja ter po njegovem zaključku. Poleg nepremoženjske škode oziroma odškodnine za telesne poškodbe vam bomo v Visoki odškodnini Planinšec svetovali, kaj vse lahko vključimo v zahtevek in vam tako priskrbimo poplačilo vseh vaših nastalih stroškov zaradi prometne nesreče.

V podjetju Visoka odškodnina Planinšec imamo dolgoletne izkušnje na tem področju ter smo specializirani za prometne nesreče. Iz dneva v dan se srečujemo z novimi primeri in jih uspešno rešujemo, kar dokazuje število naših zadovoljnih strank, ki se z leti po potrebi rade vračajo ali nas kontaktirajo za svoje bližnje in nam zaupajo njihove primere.

Zato ne oklevajte in se zanesite na našo dolgoletno prakso pri uveljavljanju odškodnine iz naslova prometne nesreče ne glede na to, ali ste bili udeleženi kot voznik, sovoznik, sopotnik na zadnjem sedežu ali ste celo sami povzročili prometno nesrečo ter mogoče bili udeleženi v prometni nesreči kot motorist, kolesar ali pešec. Pokličite Visoko odškodnino Planinšec in se prepričajte o naši strokovnosti ter vestnosti.

Avtor prispevka: