Domač sladkorni piling proti vraščenim dlakam

Vraščene dlake so lahko zelo nadležne, sploh v poletnem času, ko ženske pokažemo več kože, kot ponavadi. Na srečo obstaja kar nekaj načinov, kako lahko preprečite rdečico in vraščene dlake. Sladkorni piling je ena izmed rešitev.

Kaj je vraščena dlaka?

Vraščena dlaka, je dlaka, ki raste nazaj proti svojemu foliklu in ne more predreti kože. Ker ponavadi obtiči pod kožo, na tem mestu nastane bulica in rdečina. Na izgled lahko spominja na drobne mozoljčke, ki lahko tudi nadležno srbijo. Na srečo se lahko vraščenju dlak izognete z različnimi načini nege kože. Poleg tega, da kožo na britje pripravite tako, da ji privoščite dober sladkorni piling, je pomembna tudi nega po britju. Po vsakem odstranjevanju dlak na kožo nanestite vlažilno kremo, oziroma losjon, da bo koža lepo nahranjena, hkrati pa bo tudi zmanjšana rdečica, ki nastane po britju.

vrascena-dlaka

Zakaj je sladkorni piling najbolj učinkovit proti vraščenim dlačicam?

Najbolj učinkovito, se boste iritaciji kože, ki nastane z britjem, izognile tako, da zamenjate tehniko odstranjevanja dlačic. Namesto britja lahko uporabite depilacijska sredstva, ali pa aparat za britje. Ker pa je britje najhitrejši in verjetno tudi najcenejši način odstranjevanja dlak, se veliko žensk odloči za to tehniko. Ker je koža občutljiv organ, je treba za njo lepo skrbeti. Po vsakem britju je treba kožo navlažiti, pred njim pa kožo pripraviti na britje. To najlažje in najbolj učinkovito naredite s pilingom, ki bo nežno odstranil odmrle celice kože, ki mašijo lasne mešičke, s tem pa preprečujejo normalno rast dlak. Najbolj učinkovit je sladkorni piling z olivnim oljem, ki bo kožo lepo nahranil in jo naredil mehko in prijetno na dotik. Preprosto zmešajte žlico olivnega olja in žlico sladkorja. Če želite, lahko dodate tudi nekaj kapljic eteričnega olja, na primer sivke, ki ima na kožo pomirjevalni učinek. Kožo zmočite, nato pa s krožnimi gibi nanesite sladkorni piling na telo, oziroma na predele, ki jih želite negovati. Nato kožo dobro sperite s toplo vodo in posušite. Takoj po tuširanju se lotite britja, saj je koža navlažena, dlake pa lepo zmehčane in bo zato britje lažje. Tak piling uporabljajte dvakrat tedensko, da bo koža redno navlažena, hkrati pa bodo odstranjene odmrle celice in bo koža pripravljena na britje.

sladkorni piling

Sladkorni piling zagotovo pomaga proti vraščenim dlakam in razdraženi koži, vseeno pa se svetuje, da po vsakem tuširanju uporabljate losjone za telo, da bo koža vedno nahranjena in lepo navlažena. Če se težave kljub pravilni negi kože, vztrajno ponavljajo, potem je najbolje, da se po nasvet odpravite v kozmetični salon.

Avtor prispevka: