Pohodniški čevlji Merrell

Pohodniški čevlji Merrell – čevlji za zahtevne pohodnike

Kadar se podate v svet pohodništva, je dobro, da imate kakovostno opremo, ki vam nudi udobje, zaščito ter potrebno mehkobo, za premagovanje različnih terenov. Kakovostni pohodniški čevlji Merrell so del opreme, brez katerih ne greste nikamor.

Če vam torej vaši stari pohodniški čevlji povzročajo preglavice, vas tiščijo ali vam enostavno niso udobni pri hoji po različnih terenih, vam predlagamo nakup takšnih, v katerih bodo vaše noge udobno in lagodno stopale korak po korak novim dogodivščinam naproti.

Pohodniški-cevlji-Merrell

Zakaj je dobro, da je pohodniški čevelj kvaliteten?

Pohodniški čevlji Merrell so ena izmed stvari, ki so izjemno pomembne, če radi hodite raziskovat neznane kraje z različno strmimi tereni. Ker je nevarnost za zdrs, padec ali razpad čevlja v takšnih razmerah velika, je priporočljivo, da si za to uredite kvalitetne čevlje, v katerih bo vaša noga varno pospravljena in bo imela dovolj upora ter mehkobe, da lahko nadaljujete do konca poti, brez vmesnih težav.

Kvaliteten pohodniški čevelj vam bo omogočil, da se boste lahko varno vzpenjali navzgor in navzdol po hribih, gozdovih in planotah lahkotno, enostavno in udobno kot kadarkoli.

Kakšni so kvalitetni pohodniški čevlji Merrell?

Glede na to, kje najraje pohajkujete, se odločite, ali bi bili primernejši nizki ali visoki modeli pohodniških čevljev. Je pa res, da bo v visokih čevljih vaša noga bolj zavarovana, lažje boste prehodili različne podlage in seveda je veliko manjša verjetnost, da si ob neravni podlagi, poškodujete gleženj, ki je na žalost, zelo pogosta poškodba.

Pohodniški-cevlji-Merrell-2

Pohodniški čevlji Merrell – prednosti visokih in nizkih čevljev

Nizki do pol visoki čevlji:

 • nudi prijetno, lahkotno hojo,
 • primerni so za nižje planote in gorovje,
 • omogočajo prijetno zračnost gležnja,
 • narebren podplat za boljši oprijem ter
 • robustno moderen videz.

Takšni čevlji so primerni za pohodništvo, sprehode, izlete in omogočajo bolj oblazinjene podplate, ki so udobnejši in mehkejši, saj so izdelani iz lahkih ter zračnih materialov, ki vsebujejo nepremočljivo membrano.

Visoki pohodniški čevlji Merrell:

 • odlični za visokogorje,
 • varno in močno zaščiten gleženj,
 • močnejši sprednji del in
 • debelejši vibracijski podplat, za blaženje hoje po trdem terenu.

Čevlji, ki segajo čez gleženj in omogočajo varno premagovanje srednjegorskih do visokogorskih terenov. Vsebujejo prožne, močne zunanje materiale, ki omogočajo toplotno izolacijo ter nepremočljivo membrano, ki ščiti prste ter stopala pred vdorom vlage.

V primeru, če ne veste, kateri čevlji bi bili primerni za vas – visoki ali nizki, vam priporočamo, da si kupite visoke, saj so nekako nevtralni za vse vrste planot in gorovja, imajo primerno zaščito in nudijo prijetno oporo gležnju, prstom ter podplatu.

Kateri pohodniški čevlji so pravi za vas?

Na tržišču je danes že veliko ponudnikov različne pohodniške obutve, ki je prilagojena prav vsakemu posamezniku. Pa vendar, veste, kateri pohodniški čevlji so pravi za vas?

Nekoč so rekli: »Čevelj je pravilen, ko se popolnoma prilagaja vaši nogi, takoj ko ga obujete.« Kot bi bil izdelan za vas in vaše podplate.

To pravilo velja, saj so pohodniški čevlji Merrell izdelani univerzalno za varno pohajkovanje po želenem terenu. Mehkoba pohodniškega čevlja je prilagojena, saj ima sprednji del zaščiten z zaščitno kapico, ki omogoča zaščito prstov pred padcem kamenja, udarce v skale in podobno, vibrirajočim gumijastim podplatom ter zaščito za gleženj.

Vsak, nizki ali visoki pohodniški čevelj je zasnovan za svojevrstno aktivnost.

Kako pravilno izbrati velikost, da vam bodo pohodniški čevlji Merrell splužili še dolga leta?

Nakup pohodniških čevljev se priporoča popoldan ali zvečer, saj zaradi zastoja tekočin, takrat noga malenkost zateče. Pohodniški čevlji vam nikakor ne smejo biti tesni, kar pomeni, da morate imeti v zadnjem delu čevlja, kadar potisnete prste naprej, še prostora za en prst.

Kako poteka pravilno pomerjanje pohodniških čevljev?

 • ko jih pomerjamo, moramo imeti obute pohodniške nogavice,
 • pravilo velja, da ko stopalo potisnemo naprej, ostane pri peti za debelino palca prostora,
 • pri zavezovanju čevlja se prsti ne smejo dotikati konice čevlja,
 • pri različnih obremenitvah se stopalo ne sme premikati znotraj čevlja,
 • čevelj se mora dobro oprijeti pete, saj vas v tem primeru ne bodo žulili in tudi prsti se pri spustu v dolino ne bodo stikali s konico čevljev,
 • nikjer vas ne sme stiskati, tiščati ali žuliti, saj v tem primeru čevlji niso primerni za vas.

Cena, ki jo zastopajo pohodniški čevlji Merrell

Dobre pohodniške čevlje znamke Merrell lahko dobite v izbranih trgovinah že od slabih 100 € pa vse tja do 200 €. Glede na kvaliteto, ki jo ponujajo ti pohodniški čevlji, je cena odlična. Morda se kje cena razlikuje glede na to, ali so nizki ali visoki modeli, vendar so v povprečju kar enotni in zagotovo vredni nakupa, saj je varnost in kakovost pohodnega čevlja nuj.

Izbrani pohodniški čevlji Merrell, bodo ustrezali vašim pohodniškim zahtevam in bodo kot »uliti« za vaše stopalo, kar pomeni dober oprijem pete brez tiščanja, žuljenja in neprijetnega občutka, dovolj prostora za prste ter zadostna zaščita. Če vam nekdo svetuje oz. priporoči čevelj, ki se njemu odlično poda, še to ne pomeni, da je primeren tudi za vas.

Pametno, po občutku in izkušnjah, izberite primeren čevelj zase. Noge vam bodo hvaležne!

Avtor prispevka: