kuhinje

Ureditev sanjske kuhinje po vaših željah

Kuhinja je prostor, v katerem preživimo kar dobršen del dneva. Zato je še toliko bolj pomembno, da njena zasnova ustreza našemu življenjskemu slogu, saj bo le tako kuhanje postalo nadvse prijetno opravilo. Poceni in moderne kuhinje na Salonpohistva.si zato predstavljajo idealno priložnost, da svojo staro kuhinjo zamenjate za novo. Zamenjava kuhinje je še toliko bolj potrebna, če se v njej ne počutite dobro. S prenovo kuhinje si boste namreč olajšali delo, prilagodili delovne površine svoji višini in, kar je najpomembneje, ponovno začutili veselje do ustvarjanja v njej. Saj veste, le hrana, ki je pripravljena z ljubeznijo, ima tisti prav poseben okus.

Ureditev-sanjske-kuhinje

Pri opremljanju sledite sebi

Kuhinja mora biti v prvi vrsti prilagojena vašemu življenjskemu slogu. Družina z majhnimi otroci nima enakih potreb kot starejši zakonski par ali samski poslovnež. Slepo sledenje modnim smernicam se lahko tako kasneje, ko pride do same uporabe kuhinje, izkaže za popolno polomijo. Morebitnim napačnim odločitvam pa se seveda lahko enostavno izognete. Pri prenovi je tako najbolje izbrati ponudnika, ki vam bo svetoval že od samega začetka. Pri Salonpohistva.si so vam na voljo kakovostne kuhinje različnih atraktivnih stilov. Odločite se lahko tudi za kuhinjo, izdelano po meri, sami pa lahko izbirate tudi posamezne elemente.

Ne glede na to, koliko časa preživite za štedilnikom, mora biti kuhinja funkcionalna. Strokovnjaki svetujejo, da se zato pri opremljanju kuhinje držite zlatega pravila trikotnika: shranjevanje – pomivanje – kuhanje. Kuhinja, ki sledi temu načelu, je zasnovana na način, ki uporabniku karseda olajša delo. Delovne poti v kuhinji ne smejo biti predolge, delovna površina pa naj bo čim bolj strnjena. Smiselno pa je paziti tudi na izbiro dovolj visokih delovnih pultov, ki omogočajo udobno kuho. In nenazadnje, kuhinja vam mora biti všeč.

Kuhinja kot iz pravljice 

Za končni rezultat sanjske kuhinje je potrebno upoštevati tako kriterij uporabnosti kot seveda želje in okus stranke. Sama oblika kuhinje je v glavnem odvisna od predispozicij, ki jih ponuja prostor. Kuhinjo je zato potrebno prilagoditi velikosti prostora, že stacioniranim inštalacijam ter oknom in vratom. Tako je potrebno najti kompromis med željo in realno možnostjo. Z nekaj strokovnega svetovanja tako svetovalec in stranka skleneta kompromis glede same oblike in postavitve kuhinje.

Popolnoma proste roke pa imate seveda pri izbiri barvnih kombinacij, stila in dodatne opreme za vašo kuhinjo. Pri Salonpohistva.si bodo svojo sanjsko kuhinjo našli tako zapriseženi klasiki kot tisti, ki ne odstopajo od minimalističnega modernizma. Na voljo so vam najrazličnejši materiali in dekorativni elementi, ki celotnemu videzu dodajo še kako pomembno piko na i.

Ureditev majhne kuhinje sedaj ni več problem

Pomanjkanje prostora je glavni razlog, ki večini ljudem prikrajša veselje do opremljanja. Še danes je namreč med nami zakoreninjeno mišljenje, da je doseganje perfekcije pri opremljanju vezano na velik, prostoren prostor. Že res, da večji prostor omogoča uporabo večjega števila elementov, ki pridejo prav tudi pri urejanju kuhinje. Vendar pa lahko z nekaj preudarnosti in skrbnega načrtovanja dosežete ‘vau efekt’ tudi pri majhni kuhinji.

kuhinje 1

V prvi vrsti se znebite strahu pred samim opremljanjem majhnega prostora. Z izbiro elementov minimalističnega videza bo še tako majhna kuhinja odlično izgledala. Na Salonpohistva.si vam ponujajo številne idealne rešitve, s katerimi bo zasijala čisto vsaka kuhinja, pa četudi ni ravno najbolj prostorna. Idealno rešitev pri pomanjkanju prostora predstavlja odločitev za kuhinjski blok, ki več kuhinjskih elementov smotrno poveže v eno linijo. Na tak način pridobite dragocen prostor in se izognete nepotrebni prenatrpanosti kuhinje. Izbirate lahko med kuhinjskimi bloki različnih dimenzij, barv in dizajna – vse po vašem okusu.

Za doseganje kar največje funkcionalnosti pa se lahko odločite tudi za izdelavo kuhinjskih elementov po meri. Tako lahko tudi majhno kuhinjo popolnoma prilagodite vašim željam in potrebam. Z nekaj strokovne pomoči boste tudi lastniki manjših kuhinj spet začutili strast do kuhanja.

Trendi v vaši kuhinji

Današnji hiter tempo življenja se pozna tudi pri opremljanju kuhinj. Danes celoten kuhinjski dizajn stremi k čim večji priročnosti in enostavnosti pri uporabi. Časi, ko smo v kuhinji imeli številne pulte in poplavo omaric, so minili. Trend na področju kuhinjskih elementov sledi miselnosti manj je več – današnje kuhinje so tako veliko bolj strnjene, vse bolj pa so priljubljene kompaktne stenske omarice, ki poleg prostorske varčnosti olajšajo tudi samo delo. Zahvaljujoč optimizaciji v kuhinji se nam za vsako posodo ni treba več sklanjati. Lahko bi rekli, da so današnje kuhinje veliko bolj prijazne do uporabnikov.

Trendi-v-vasi-kuhinji

Velike spremembe so opazne tudi na stilskem področju. Pohištvo baročnega videza je utonilo v pozabo. V namen dekoracije izrezljane omarice so zamenjali elementi z gladkimi površinami. Moderne kuhinje si skorajda ne moremo več predstavljati brez predalov, ki se odpirajo s potiskom. Se pa v kuhinjo spet vrača narava. Kovinsko hladne elemente se ponovno kombinira z nežnim lesom, ki kuhinji vrača pridih domačnosti in topline.

Trenutno v pohištvenih salonih kraljujejo moderni, skandinavski in tradicionalni slogi. Ne glede na to, kakšno kuhinjo boste izbrali, se morate zavedati, da ji dušo podarite vi. Kuhinja je namreč prostor, kjer se na kupu zbere celotna družina ali skupina najboljših prijateljev. Izberite svojo sanjsko kuhinjo, pri tem pa ne pozabite, čemu služi – ustvarjanju nepozabnih spominov.

Avtor prispevka: