izdelava nalepk po naročilu

Izdelava nalepk po naročilu v podjetju z večletnimi izkušnjami

Nalepke so odličen način za označevanje izdelkov v različnih industrijskih panogah, obveščanje, s pridom pa se jih uporablja tudi v namene oglaševanja in marketinga. Ne glede na to, v kateri panogi se uporabljajo, morajo biti nadvse kvalitetne in obstojne. To vam zagotavlja izdelava nalepk po naročilu pri ponudniku z dolgoletnimi izkušnjami.

Eno takih podjetij je tudi Artis Linija d.o.o., kjer se že vrsto let specializirano ukvarjajo z izdelavo najrazličnejših vrst etiket – vse od zabavnih primerkov, kot so na primer samolepilne nalepke za tekstil, pa vse do tistih, ki morajo izpolnjevati najvišje standarde kakovosti in zadovoljiti vsem zakonskim določilom. Podjetje visoke rezultate dosega predvsem z nenehno optimizacijo procesa izdelave etiket in zapriseženostjo vrhunski storitvi. Predvsem pa se čisto vsaki stranki celostno posvetijo in iz svojih rok tako izročijo izdelek, vreden občudovanja.

Vse se začne z izbiro ustrezne tiskarske tehnike

Ne glede na to, s kako napredno tehnologijo in aparati opravljate svoje delo, so za uspešno opravljeno storitev še vedno ključne osnove. Izdelava nalepk po naročilu se tako vedno začne z izbiro ustrezne tiskarske tehnike. Ta je v prvi vrsti odvisna od namena uporabe, panoge, števila potrebnih nalepk, strankinih želja, pa tudi zakonskih določil in dodatnih obdelav, ki jih določena vrsta etiket zahteva. Tako se na primer izdelava nalepk za steklenice bistveno razlikuje od izdelave etiket za logistiko in pakiranje. Dober ponudnik se zato s stranko vedno temeljito pogovori o njenih željah, ji predstavi različne tehnike in postopke izdelave ter na koncu sklene kompromis, ki sta mu naklonjeni obe strani.

Klasičen tisk

Čeprav gre za starejšo metodo tiska, ga zaradi njegove kvalitete še danes s pridom uporabljamo. Poznamo različne tehnologije klasičnega tiska etiket, kot so flexo-tisk, ofsetni tisk, termo-tisk in sitotisk, na katerega prisegajo tudi pri Artis liniji. Za  izdelavo nalepk s klasičnim tiskom se najprej po meri izdela posebno tiskarsko orodje za izsek. Ta vrsta tiska je zato nekoliko dražja in kot taka primerna za izdelavo večjih količin tiska s specifičnimi zahtevami.

Glavna prednost klasične tiskarske tehnike je predvsem v visoki kakovosti tiska, ki jo ta omogoča. Z uporabo sit z zelo finimi mrežicami med postopkom dosežemo relativno velik nanos barve. Ta pa kasneje nalepko ščiti pred zunanjimi vplivi, mehanskimi obremenitvami in ji zagotavlja dolgo življenjsko dobo. Nalepke, ki so izpostavljene vplivom iz okolja tako počasneje bledijo, njihova življenjska doba pa traja tudi več deset let. Te vrste etiket enostavno kljubujejo celo različnim kemičnim dejavnikom, zato je klasičen tisk izredno zaželjen predvsem v industriji in kemičnih panogah.

Digitalni tisk

Digitalni tisk predstavlja povsem novo ero v svetu tiskanja. Izdelava nalepk po naročilu z digitalnim tiskom je namreč izredno hitra in popolnoma prilagodljiva različnim željam pri naročilu. Omenjena tehnika se priporoča tudi za tisk manjših naklad, saj je cenovno dokaj ugodna in ne zahteva nobene predpriprave pripomočkov in materialov. Digitalni tisk izberemo tudi takrat, ko moramo zaporedno tiskati različne številke, QR kode in črtne kode. Z njegovo pomočjo poteka tudi izdelava nalepk za steklenice, etikete v namen promocij in marketinga ter nalepke za prehrambeno industrijo. Tudi sam izrez in dodelava nalepk poteka s pomočjo digitalne tehnologije.

izdelava nalepk po naročilu
Izdelava nalepk po naročilu – digitalni tisk.

Digitalni tisk sicer zagotavlja relativno obstojne barve, vendar te vrste nalepke vseeno dodatno laminiramo. Tako dosežemo večjo odpornost na zunanje vplive. Med postopkom laminacije se strojno na nalepke nanaša plasti posebnih snovi, ki v obliki zunanje plasti igrajo vlogo odlične zaščite. Vse pogosteje pa podjetja pri svojem delu uporabljajo kombinacijo klasičnega in digitalnega tiska, kar končnemu izdelku le še dodatno poveča vrednost. Take nalepke so namreč estetsko najbolj dovršene.

Zakaj ravno izdelava nalepk po meri?

Kamorkoli se obrnemo, povsod lahko vidimo izdelke, ki jih označujejo takšne in drugačne nalepke. Prav vsak produkt potrebuje etiketo, ki mu je prilagojena v različnih zahtevanih kriterijih – je izdelana po meri. Večina tiskanja nalepk je usmerjena predvsem v uporabo digitalnih tehnologij, ki omogočajo izdelavo tudi manjših naklad, pri tem pa niso odvisne od izdelave izsekovalnega orodja. Stroški tiska so tako bistveno manjši, po kakovosti pa primerljivi. Vendar to ne pomeni, da klasičnega tiska ne uporabljamo več. Prav nasprotno! Zato pa je tako zelo pomembno, da se ponudnik individualno prilagodi vsaki stranki posebej in ugotovi, kaj točno potrebuje. Čar izdelave po meri je torej v uporabi tehnike in postopkov, ki bodo omogočili kar najboljši končni izdelek – nalepke, ki zanesljivo opravljajo svojo nalogo.

Izrez nalepke po meri

Ko so nalepke natisnjene, jih je potrebno še izrezati. To storijo z vektorskim izrezovanjem po grafično zarisanih linijah. Tudi ta postopek je digitaliziran, zaradi izredno natančnega optičnega senzorja pa je napaka pri izrezu praktično ničelna. Z drugimi besedami to pomeni, da s prostim očesom nikakor ni vidna. Napredna in tehnološko dovršena orodja omogočajo celo izrez posamičnih črk ali številk, nepravilnih oblik z več krivuljami ter ostrih in zaobljenih robov. Mej praktično ni, delo pa se v celoti prilagodi strankinim potrebam. Izdelava nalepk po naročilu je izredno hitra in stroškovno učinkovita.

Poleg enostavnih etiket, kot so na primer samolepilne nalepke za tekstil, pa v tiskarni Artis Linija izdelujejo tudi zahtevnejše nalepke. Pri tem gre lahko za nekoliko bolj zahtevne oblike, višje standarde in zahteve in bolj dodelane prilagoditve. V teh primerih so nalepke nekoliko dražje, saj je tudi čas dela daljši. Vendar pa se vse stroške izdelave vedno poskuša kar se da optimizirati in tako zagotoviti stranki prijazno storitev.

Na prvem mestu je kakovost

Kot smo do sedaj lahko ugotovili, lahko nalepke srečamo čisto povsod. Čeprav se za njihovo izdelavo uporabljajo različni materiali, tehnike tiska, lepila in zaščitna sredstva, pa je vsem skupna ena lastnost – izdelane morajo biti strokovno in profesionalno:

 • Samolepilne nalepke za tekstil morajo tako na primer kljubovati različnim čistilnim sredstvom, ki jih uporabljamo pri pranju in pri tem ne smejo bledeti ali se trgati.
 • Etikete, namenjene promociji in marketingu morajo biti na prvi pogled privlačne in udarne. V kolikor jih uporabljamo za predstavitev posameznih produktov je priporočljivo, da s svojim brezhibnim izgledom nakazujejo na kakovost vsebine v embalaži. Le kdo bi si želel kupiti izdelek, pri katerem se trga že njegova nalepka?
 • Izdelava nalepk po naročilu za uporabo v farmacevtski, kemični in plinski industriji, mora izpolnjevati predpisane kriterije. Te nalepke morajo dovolj jasno označevati snovi in izdelke, pri tem pa nikakor ne zatajiti, saj ima lahko to usodne posledice. Gre za ene izmed najbolj odpornih in vzdržljivih nalepk, ki pa jih ne more izdelovati kar vsako podjetje. Za tisk nalepk v industrijske namene je potrebno pridobiti vsa potrebna dovoljenja in licence. Med njimi je tudi Artis Linija, ki je nedvomno eno izmed najbolj zaupanja vrednih tiskarn na trgu. Želite spoznati njihovo delo? Sledite nam na Facebooku in spoznajte, kakšne mojstrovine izdelujejo njihovi strokovnjaki!
 • Zelo raznolike so tudi etikete za prehrambene izdelke. Izdelava nalepk za steklenice se bistveno razlikuje od izdelave nalepk, ki so namenjene označevanju suhih živil. Najpogosteje se izdeluje samolepilne papirne etikete in samolepilne etikete iz umetnih mas, ki so bistveno bolj odporne.
 • Med bolj obstojne sodijo tudi etikete za logistiko in pakiranje, ki morajo uspešno premagovati različne mehanske, nemalokrat pa tudi vremenske vplive. Namen teh nalepk je, da jasno opozarjajo na občutljivo vsebino v embalaži in tako preprečujejo, da bi se ta zaradi neprimernega ravnanja poškodovala.
 • Pozabiti pa ne smemo niti na varnostne in zaščitne nalepke, ki zagotavljajo varovanje produktov pred neželjenimi vplivi in posegi. Poleg tega pa so izvrsten način, za zagotavljanja garancij na produktih.
izdelava nalepk po naročilu
Samolepilne nalepke

Nalepke, ki pritegnejo

Ena glavnih nalog, ki jih opravljajo po meri izdelane etikete je zagotovo privabljanje pogledov. Slednje je še toliko bolj pomembno pri promocijah in marketingu. Pomembno je, da vas stranke opazijo, zaradi izvirnosti nalepke pa si izdelek tudi ogledajo in ga kupijo.

Kako torej izstopati od konkurence:

 • Odločite se za inovativni design nalepke, njen slog pa naj odraža vas.
 • Nalepke naj bodo živih barv, ki pritegnejo pozornost mimoidočih. Pri tem je potrebno paziti tudi na ustrezne barvne kombinacije.
 • Za doseganje luksuznega videza nalepke, se odločite za uporabo zlate ali srebrne barve.
 • Mat izgled je primeren za etikete, ki morajo izgledati naravno in nevtralno.
 • Sijaj izgled etikete bo pritegnil veliko število ljudi.
 • Drznite si izraziti svoje želje in se odločite za prilagojen izrez etikete, ki opisuje vas in vašo zgodbo.

Izdelava nalepk po naročilu naj bo zaupana le najboljšim

Tiskarna Artis Linija d.o.o. že vrsto let uspešno opravlja svoj posel. Njihova zgodba, kot jo poznamo danes, pa se je začela pred dobrimi desetimi leti, ko so se odločili, da postanejo specializirana tiskarna. To pomeni, da se ukvarjajo izključno s tiskom samolepilnih etiket. S to odločitvijo pa so postali le še boljši. Vse svoje poslovanje so namreč ustrezno prilagodili, prostore pa opremili z najbolj vrhunsko tehnologijo, ki služi skupnemu namenu – izdelati vrhusnki končni izdelek in razveseliti stranko. S specializiranostjo storitve lahko na trgu dosegajo izjemno prilagodljivost in konkurenčne cene.

Čeprav je podjetje Artis Linija specializirano zgolj za tisk, pa gre za izredno pestro področje, ki zahteva zanesljivo delovno ekipo, ki ima veliko poglobljenega znanja, izkušenj in vnemo do dela. Delovanje po preprostem načelu ‘več glav več ve’ vedno prinaša najboljše rezultate, zato v podjetju vseskozi spodbujajo medsebojno sodelovanje.

izdelava nalepk po naročilu
Digitalizacija tiskarskih procesov

Plod trdega dela in obširnega znanja rezultira tudi v številnih zahtevnih projektih, ki jih je izpeljala Artisova ekipa zaposlenih – varnostna nalepka Hydria, promocijska nalepka za Radensko, maskirne zaščitne nalepke za lakirnico Danfoss, označevanje blagovne znamke Plindom na jeklenkah in zaščita občutljivih površin računalniškega procesorja EKWB. Želite tudi vi postati del uspešne zgodbe in naročiti najbolj vrhunske samolepilne nalepke? Potem za njihovo izdelavo izberite Artis Linijo!

Avtor prispevka: