dermaestetik

Postanite dermaestetik: naredite prvi korak k napredni kozmetični terapiji

Vas že od nekdaj zanima kozmetika in nega kože? Se ukvarjate z izvajanjem različnih kozmetičnih tretmajev? Vse to je super, kozmetika je dan danes čedalje bolj razvita, kozmetični tretmaji pa so vse bolj priljubljeni. Ampak zakaj bi izvajali zgolj osnovne kozmetične storitve. Svojo kozmetično izobrazbo lahko tudi izpopolnite in si zagotovite boljše zaposlitvene možnosti. Ste razmišljali kdaj o tem, da bi pridobili nova nišna znanja? Potem imamo pravo rešitev za vas. Vpišete lahko program dermaestetik, ki ga najdete na www.aikon-academy.com in raziščete napredno kozmetično terapijo.

Kaj je napredna kozmetična terapija?

Gre za kozmetične tretmaje, ki so veliko več kot pa zgolj tretmaji, ki si jih občasno privoščimo in nas nekoliko polepšajo. Napredna kozmetična terapija se namreč nanaša na bolj poglobljene kozmetične tretmaje, ki uvajajo tudi določene medicinske metode.

Tovrstni tretmaji zajemajo celostni pristop k negi kože, ki je posebej prilagojen za vsakega posameznika. Koža je namreč najbolj izpostavljen človeški organ, na katerega vplivajo tako notranji kot tudi zunanji dejavniki. Gre za organ, ki je hkrati tudi najbolj viden in se razlikuje od posameznika do posameznika. Postopki pri kozmetičnih tretmajih bi morali zato biti posebej prilagojeni glede na vsako stanje in strukturo kože. In napredna kozmetična terapija vsebuje ravno to, personalizirane postopke nege. Odlični pa so predvsem zaradi tega, ker lahko z njihovo pomočjo koža zasije, izgleda zdravo, sveže in pomlajeno. In to ne le za kratek čas po opravljenem tretmaju, ampak na dolgi rok.

Poleg tega pa zajema napredna kozmetična terapija tudi strokovni pristop k reševanju problematične kože. Z njo se lahko na enostaven in učinkovit način odstrani tudi najbolj kompleksna stanja. Akne, brazgotine, gube, pigmentne nepravilnosti ali široke pore so pri tovrstnih kozmetičnih terapijah sčasoma le še preteklost. Napredna kozmetična terapija pa je med tem primerna še za neinvazivno aktivno pomlajevanje ali izvajanje postopka, ki ga imenujemo fotostaranje.

Pri tovrstnih terapijah gre torej za napredne aparature in postopke, ki morajo biti pravilno izvedeni. Ker zajemajo tudi določene medicinske metode, pa jih lahko izvajajo samo ustrezno usposobljeni strokovnjaki. Tem strokovnjakom se pravi dermaestetik.

dermaestetik

Kdo je dermaestetik?

Dermaestetiki so osebe, ki postavljajo nove temelje pri negi kože, pri svojem delu pa uporabljajo tudi določene medicinske metode. To so specialisti, ki dobro poznajo področje dermatologije in estetike ter uporabljajo napredne kozmetične metode. Dermaestetik je torej nekdo, ki do podrobnosti pozna različne strukture in stanja kože. Prav tako pa mu niso neznanka mehanizmi delovanja kože in njihova povezava s telesom.

Gre za strokovno usposobljen kozmetični kader, ki suvereno rešuje problematično kožo in kompleksna stanja kože. To pa naredi na podlagi napredne kozmetične tehnologije in medicinskih osnov ter v bistveno krajšem času kot manj izkušen kozmetični strokovnjak. Dermaestetik se namreč osredotoči na stanje kože in ne na modne trende ali trenutne smernice kozmetičnih tretmajev. Na tak način so izvedeni postopki celostni in prilagojeni strankam. Zaradi znanja in dolgoletnih izkušenj, pa je koža izboljšana na zdrav način in ne s pomočjo invazivnih kozmetičnih preparatov.

Poleg tega pa so dermaestetiki tisti, ki znajo svetovati, kakšna naj bo pravilna nega kože in kateri kozmetični izdelki so ustrezni za določeno stanje kože. Dermaestetik vam bo torej poleg strokovno izvedenih kozmetičnih terapij nudil tudi nasvete glede vzdrževanja kože in prehrane. Svetoval pa bo tudi, katera prehranska dopolnila lahko bistveno pripomorejo k boljšemu stanju kože. Sliši se zanimivo, mar ne? Bi tudi vi radi spoznali tovrstna znanja in opravljali delo dermaestetetika? Aikon Academy ponuja strokovni program Dermaestetik – Specialist napredne kozmetične terapije (1. stopnja), ki lahko uresniči vaše želje.

Kaj ponuja program Dermaestetik?

S pomočjo izobraževalnega programa Dermaestetik lahko tudi vi pridobite strokovna znanja s področja napredne kozmetične terapije. Pridružite se lahko kozmetičnim strokovnjakom, ki nudijo strankam celostne pristope pri negi kože in učinkovite rezultate.

Gre za program, ki je namenjen vsem, ki želijo nadgraditi svoje znanje o negi kože ter v svoje delo vnesti sodobne pristope in napredno kozmetično terapijo. Izobraževalni program je še posebej primeren za vse kozmetičarke ter zaposlene v kozmetičnih salonih in estetskih klinikah. Odličen pa je tudi za dermatologe, kader v hotelih in wellnessih, prodajalce v kozmetičnih trgovinah in lekarnah ter diplomante višje ali visoke kozmetične šole. Vsi, ki se na nek način ukvarjajo z nego kože ali kozmetiko, bi namreč potrebovali poglobljeno znanje o tem, kako koža deluje in kaj je za njo dobro. Program Dermaestetik je torej prava izbira skorajda za vse. Kaj vse pa pravzaprav zajema?

dermaestetik

Kako dolgo traja izobraževanje za dermaestetika?

Izobraževanje traja dva meseca, zajema pa sedem celodnevnih predavanj oziroma sedem različnih modulov. Program je zasnovan tako, da se s pomočjo strokovnega gradiva in predavateljev pridobi nova znanja in razvija nove načine razmišljanja s področja nege kože.

Cilji programa so predvsem osvojiti strokovna znanja glede delovanja kože in napredne kozmetične terapije ter razlikovati med medicinskimi in kozmetičnimi stanji kože. Poleg tega pa še uspešno in celostno reševati kompleksna stanja kože in načrtovati osebno prilagojene postopke za vsakega posameznika. Vse to pa seveda še učinkovito kombinirati z ustreznimi kozmetičnimi izdelki, prehranskimi dopolnili in aparaturami.

Kakšne so možnosti zaposlitve po opravljenem programu?

S pomočjo teh ciljev in znanj, ki jih zajema program lahko nato kasneje udeleženci programa oziroma bodoči dermaestetiki celostno rešujejo različne problematike kože. Novo osvojeno znanje namreč spodbuja bolj kritičen pogled na učinkovitost kozmetičnih postopkov, kozmetične izdelke in preparate.

Vsi, ki se bodo torej udeležili programa Dermaestetik, bodo strokovno usposobljeni in bodo lahko izvajali napredno kozmetično terapijo. Ponujali bodo lahko izboljšane kozmetične storitve glede nege kože ter z manj vloženega dela dosegali boljše rezultate. Tovrstni specialisti so primerni za vse kozmetične salone ter estetske klinike in so vse bolj iskani, tako da težav z zaposlitvijo vsekakor ne bo.

Izobraževalni program Dermaestetik se začne izvajati v začetku meseca oktobra 2023. Za podrobnosti o programu, prijavi in ceni si poglejte njihovo spletno stran ali spremljajte Aikon Acacemy blog.

dermaestetik

Aikon Academy ponuja tudi program Mediestetik

Za vse, ki so stalno na lovu za novimi znanji, pa ponujajo pri Aikon Academy poleg programa Dermaestetik še program Mediestetik, ki zelo dobro sovpada z dermaestetiko.

Mediestetik je nekdo, ki se ukvarja z estetsko terapijo oziroma nekdo, ki je specialist za področno kozmetično terapijo. Ti specialisti se ukvarjajo s sekundarnimi problematikami kože oziroma njenimi patološkimi spremembami. Program je primeren za vse tiste, ki jih bolj kot kozmetični postopki zanima reševanje kompleksnejših stanj kože in rehabilitacija kože. Več o programu Mediestetik.

Za vse ostale podrobnosti o programih in utrinke iz izobraževanj Aikon Academy pa obiščite tudi Aikon Academy Facebook stran.

Avtor prispevka: