animator za otroke

Animator za otroke pripravi nepozaben dogodek za vse

Če pripravljate prav poseben dogodek, namenjen vašemu otroku ali skupini otrok, pa vas ob misli na vso organizacijo dobesedno boli glava, je animator za otroke zagotovo prava ideja. Ta vam namreč zna priskočiti na pomoč ravno tam, kjer bi pomoč tudi najbolj potrebovali – skupino otrok bo dobro zaposlil in jo zabaval, vam pa se ob vsem skupaj ne bo treba ukvarjati še s tem, katere aktivnosti bi za otroke pripravili in kako bi jih motivirali, da se jih tudi lotijo. Za nekaj takega pa je seveda dobro imeti tudi kakšno priporočilo in animacije pri Barabinu so že nekaj časa znane kot nekaj posebnega, izvirnega, ustvarjalnega in nadvse zabavnega za najrazličnejše skupine naših najmlajših. Njihovi animatorji za otroke pa so znani po svoji strokovnosti in prilagodljivosti.

animator za otroke

Kdo sploh so animatorji za otroke?

V primeru praznovanja otroškega rojstnega dne je animator tisti, ki poskrbi tako za varstvo kot animacijo otrok, kar pomeni, da jim pripravi prilagojene organizirane aktivnosti, jih motivira, da se jih udeležijo, in spodbuja, da bodisi ustvarijo nekaj novega bodisi se prelevijo v nekega pravljičnega junaka … Animator za otroke v resnici nima lahkega dela. Svoje delo mora namreč vsakič posebej prilagoditi določeni skupinici otrok, ki se med seboj razlikujejo po starosti, spolu, interesih, sposobnostih, zanimanjih … Animator ni le tisti, ki pripravi neke dejavnosti za otroke, ampak mora biti dovolj sposoben, izkušen, izobražen in čuječ, da vidi tudi tisto, kar preostali ne. Kadar spozna skupino otrok, mora namreč pri vsakem posameznem otroku začutiti, kaj je tisto, kar ga pritegne, kako ga bo, na primer, privabil k neki dejavnosti, kako bo spodbudil razvoj njegovih spretnosti na različnih področjih in podobno.

Dobri animatorji za otroke niso zgolj animatorji, temveč veliko več – vzgojitelji, učitelji, psihologi in ne nazadnje prijatelji. Da se otrok v neki skupini počuti dobro in sproščeno, mora namreč v prvi vrsti zaupati vodji skupine – animatorju – in tega seveda ni sposoben hitro doseči kar vsak. Zato se je dobro zavedati, da dobrega animatorja ne najdeš kar za vsakim vogalom, temveč se splača malce pozanimati, preden ga najamete. Mi priporočamo animatorje pri Barabinu, ki imajo za otroke prav poseben čut, hkrati pa imajo dovolj znanja in spretnosti, da za še tako raznoliko skupino otrok pripravijo nepozabno doživetje.

Animator-za-otroke

Zakaj najeti animatorja?

Dober animator za otroke bo poskrbel, da se bo celotna skupinica otrok na nekem praznovanju počutila dobro. V ta namen bo pripravil nekaj dejavnosti, v katere bo skušal vključiti prav vse, ne glede na njihove medsebojne razlike. Pozoren bo na vsakega posebej, se bolj posvetil tistim, ki imajo morda težave s sprejemanjem novega okolja ali ljudi, hkrati pa bo otroke naučil veliko novega, saj animacije pogosto vključujejo tudi kakšne eksperimente in konkretne dejavnosti, ki ne zadovoljijo je otrokovih potreb po zabavanju, ampak tudi po novem znanju.

Poleg tega je animator za otroke dobrodošel tudi zato, ker bo poskrbel za nepozaben rojstni dan, vam pa nadvse olajšal organizacijo praznovanja. Ne bo se vam namreč treba ukvarjati s tem, kako otroke zaposliti, da jim ne bo dolgčas, kako jih vse vključiti v neko dejavnosti, ne bo se vam treba ukvarjati ne s samo pripravo dejavnosti ne z materiali, poleg vsega boste lahko, ko bodo otroci z animatorjem, v miru popili zasluženo kavico ali pa poklepetali z drugimi starši.

Zakaj-najeti-animatorja

Animator za otroke je torej odlična rešitev za različna praznovanja, da boste ob tem dogodku imeli še manj skrbi, pa priporočamo tudi najem igralnice, saj se vam tako ne bo treba ukvarjati niti s pripravo prostorov, pogostitvijo ter pospravljanjem ob koncu zabave.

Avtor prispevka: