tepihi

Tepihi za vašega jeklenega konjička – izberite najboljše

Vsak lastnik osebnega vozila želi zanj kar najbolje poskrbeti. Pri tem zelo pomembno vlogo igrajo tudi tepihi, ki vaš avtomobil učinkovito ščitijo pred mehanskimi poškodbami, mokroto in vlago. Poleg tega učinkovito zadržujejo najrazličnejše nečistoče in tako skrbijo za urejeno notranjost vozila. Na spletni strani Silux vas čakajo avto tepihi premium kvalitete, ki so prilagojeni različnim znamkam in modelom vozil. Tako boste zagotovo našli točno tiste tepihe, ki se bodo popolnoma prilagajali notranjosti vašega jeklenega konjička in bodo tako poskrbeli za popolno čistočo in urejenost.

V nadaljevanju preverite, na kaj bodite pozorni pri nakupu tega pomembnega elementa za v vaše vozilo in katere lastnosti so tiste, ki jih morajo imeti najboljši avto tepihi.

Kakšni tepihi so primerni za vaš avtomobil?

Ko izbirate avto tepihe je zelo pomembno, da upoštevate nekaj ključnih nasvetov. V prvi  vrsti vedno pazite, da izberete tepihe, ki se odlično prilegajo notranjosti vašega avtomobila. Le v tem primeru bodo ti lahko kar najbolj učinkovito opravili svojo prvotno nalogo, torej zaščitili notranjost pred nečistočami in poškodbami, vam pa prihranili veliko časa, ki bi ga sicer porabili za čiščenje.

tepihi 1

Tepihi za avtomobile so izdelani iz različnih materialov, a kot najbolj kakovostni zagotovo slovijo tisti, izdelani iz gume. Nad njihovo kvaliteto in prednostmi, ki vam jih prinašajo, boste nedvomno navdušeni. Veljajo za vsestransko uporabne, izjemno vzdržljive in enostavne za čiščenje in vzdrževanje. Vašemu vozilu nudijo optimalno zaščito tako pozimi, kot tudi poleti, še ena njihova prednost pa je dolga življenjska doba. Ob rednem in ustreznem vzdrževanju vam bodo brez dvoma služili vrsto let. Poleg klasičnih tepihov si lahko omislite tudi model, ki je namenjen zaščiti prtljažnega dela avtomobila – enostavno jih namestite v prtljažnik kot varovalo za obloge in s tem poskrbite za dodatno zaščito in čistočo vašega prtljažnika.

Če povzamemo – pri nakupu avto tepihov bodite pozorni na njihovo kvaliteto, sestavo oziroma material in popolno prileganje.

Odločite se za gumi tepihe

Čeprav poznamo avto tepihe iz različnih materialov, pa med najbolj kakovostne sodijo tisti, izdelani iz gume. Gre za izjemno odporen, trpežen in kvaliteten material, ki je tako zelo priljubljen prav zaradi enostavnega vzdrževanja in čiščenja. Na dno vozila jih pritrdite s posebnimi protizdrsnimi čepi, ki so ključni pri zagotavljanju varnosti – z njimi se tepihi namreč fiksirajo pod nogami voznika in sopotnikov in tako preprečujejo zdrs. Iz avtomobila jih tako popolnoma enostavno odstranite, stresete, posesate ali očistite z neagresivnimi čistili in vodo. Preden jih namestite nazaj v vozilo, jih temeljito posušite in vaše delo je zaključeno.

Kot smo že omenili, imajo z ustreznim vzdrževanjem gumi tepihi zelo dolgo življenjsko dobo, zato so odlična izbira za vsak avtomobil. Če ste se pri svojih prejšnjih avto tepihih srečevali z gubanjem in zvijanjem, vam bo to pri gumi tepihih zagotovo prihranjeno. Izdelani so tako, da imajo utrjeni in nekoliko dvignjen rob predpražnika, ki zagotavlja dodatno zaščito tal avtomobila pred razlivanjem tekočin ali drsenjem umazanije.

tepihi 2

Omenimo naj tudi pomembno dejstvo, da so kvalitetni gumijasti tepihi za avtomobile narejeni iz za zdravje neškodljivih materialov, ne oddajajo neprijetnih vonjav in se lahko pohvalijo z izjemno vzdržljivostjo. Vse našteto so razlogi, da si jih omisli vse več voznikov, ki prisegajo na kakovostno vožnjo v čistem jeklenem konjičku.

Počutite se udobno v vašem vozilu

Avtomobil še zdaleč ni samo prevozno sredstvo, ki nas vozi z enega mesta na drugega. Med vožnjo v njem se moramo namreč počutiti prijetno in udobno. K temu bistveno pripomore kakovostna dodatna oprema, ki služi svojemu namenu. Čeprav avto tepihi ne sodijo med obvezno opremo, pa so zelo pomembni za vzdrževanje udobja in čistoče potniške kabine. Avto tepihe iz gume enostavno namestite pred sedeže, kjer poskrbijo, da z umazanijo s čevljev ne umažemo celotnega avtomobila. Ker jih nato le posesate ali operete, se preostala notranjost ohranja čista in urejena.

Še ena prednost avto tepihov iz gume je, da se skozi leta uporabe ne obrabijo. Poleg tega pa poskrbijo za estetsko dovršenost potniške kabine. Guma je namreč material, ki omogoča najrazličnejše dizajne in se vrhunsko poda v čisto vsak avtomobil. V ponudbi spletne strani Silux lahko izbirate med različnimi barvami in vzorci in tako svojemu avtu zagotovite eleganco, ki še dodatno poviša njegovo vrednost.

Avtor prispevka: