Najboljši pisarniški stoli

Kakšne lastnosti morajo imeti najboljši pisarniški stoli?

Ko analiziramo, kateri so najboljši pisarniški stoli, lahko na prvo mesto postavimo SpinaliS stol. Gre za poseben pisarniški stol, ki združuje udobje in ergonomijo s terapevtskim učinkom sedenja na žogi. Številni zdravniki in terapevti priporočajo sedenje na terapevtski žogi kot najboljše orodje za zdravo sedenje, saj omogoča naravno gibanje hrbtenice in preprečuje poškodbe in bolečine. Sicer pa se hrbtenica ob vsakem nagibu telesa “lomi” v križu, kar lahko povzroči bolečine in poškodbe. Na drugi strani pa pasivno sedenje na običajnih pisarniških stolih s fiksnim sedežem povzroča neenakomeren pritisk na diskuse, kar lahko povzroči bolečine in poškodbe hrbta. SpinaliS stol zaradi svoje ergonomije in oblike sedeža preprečuje tovrstne težave in zagotavlja udobno in zdravo sedenje.

Ergonomski pisarniški stoli Spinalis za aktivno in udobno sedenje – izbira za vsak okus in potrebe.

Ergonomski pisarniški stoli Spinalis omogočajo aktivno sedenje, kar ima pozitiven vpliv na naše zdravje in počutje. Vsi stoli so enakovredni, saj je izbira stola odvisna od osebnih preferenc in potreb. Pri Spinalisu so razvili širok nabor stolov, ki so primerni za različne tipe teles. Na voljo so stoli z višjim naslonjalom za tiste, ki potrebujejo dodatno oporo za hrbet, dodatno oblazinjeni stoli za posebno udobje ter možnost prilagajanja višine stola ali tipa kolesc. Na ta način vsakdo najde stol, ki mu najbolj ustreza.

Preizkusite brezplačno pisarniški stol SpinaliS in izboljšajte svoje zdravje z aktivnim sedenjem

SpinaliS ponuja možnost brezplačnega preizkusa njihovega pisarniškega stola. Nudijo različne modele, primerne za različne potrebe in preference, zato boste zagotovo našli stol, ki vam bo ustrezal. SpinaliS stol vam bodo dostavili na vaš dom ali v vaše poslovne prostore, kjer ga boste lahko preizkusili. Poleg tega se lahko o prednostih aktivnega sedenja na SpinaliS stolu pogovorite s specialisti, ki vam bodo pomagali izbrati najboljši stol za vas in zagotovili najboljšo izkušnjo sedenja. Na ta način imate dovolj časa, da se navadite na stol in se odločite, kateri model vam najbolj ustreza. Če pa kljub vsemu ugotovite, da izbrani stol ni pravi za vas, lahko uveljavljate garancijo dobrega nakupa in v roku 30 dni od nakupa dobite povrnjeno celotno kupnino.

Najboljši pisarniški stoli SpinaliS so izjemni pripomočki za aktivno sedenje in so uradno razglašeni za medicinske pripomočke, saj so dokazano koristni za zdravje telesa in posledično tudi duha. Z uporabo teh stolov lahko poskrbite za zdravje svoje hrbtenice, izboljšate fizično kondicijo, povečate vzdržljivost in obnovite svoje mišice.

Najboljši pisarniški stoli
Ergonomski pisarniški stoli Spinalis za aktivno in udobno sedenje.

Aktivno sedenje s pisarniškimi stoli Spinalis – nujnost za zdravo življenje v dobi sedečega načina dela in življenja

Najboljši pisarniški stoli Spinalis niso samo namenjeni aktivnemu sedenju, ampak tudi počitku. Med dolgotrajnim sedenjem je pomembno, da si občasno privoščite oddih, zato so njihovi računalniški stoli opremljeni z ergonomsko oporo za hrbet, ki vam bo zagotavljala ravnovesje med akcijo in počitkom. Z uporabo Spinalisovega stola bodo vse naloge lažje in cilji dosegljivi hitreje ter preprosteje. Poleg tega je Spinalisov stol pravi dizajnerski kos, ki navdušuje z inovativnostjo in svojim videzom. S preizkusom boste lahko preverili, da Spinalisov stol ni samo stol, ampak je način življenja!

Dandanes se večina dneva preživi sede, saj je veliko delovnih mest sedečih, domača pisarna prav tako, prav tako pa sedimo v avtomobilih, pred televizijo, otroci pa v šolah in doma. Žal je večina sedenja nepravilnega, saj se prisilno držimo v sedečem položaju, kar ima številne negativne učinke na telo, kot so bolečine v hrbtenici, oslabelost trebušnih in hrbtnih mišic ter posledično slabo počutje, razdražljivost, utrujenost in slabša storilnost. Običajni pisarniški stoli ne zagotavljajo aktivnega sedenja, ki bi bilo ključno za zdravo življenje.

Aktivno sedenje na SpinaliS stolu – dvignite svoje sedenje na višjo raven

Priporočamo, da dvignete svoje življenje na višji nivo, tako da spremenite svoje sedenje v koristno dejavnost. Računalniški stoli so posebej prilagojeni za aktivno sedenje, ki spodbuja mišice in preprečuje, da bi mirovale lenobno. Med sedenjem bodo vaše mišice aktivne in jih ne bo potrebno naprezati. Aktivno sedenje spodbuja hrbtne in trebušne mišice, kar pomeni nenehno vadbo, ki pomaga pri pravilni drži in ugodno vpliva na hrbtenico. Poleg tega pa tudi izboljša vaše splošno počutje, s čimer se odprejo nove razsežnosti v vašem življenju.

Pisarniški stol SpinaliS združuje udobje sodobnega pisarniškega stola in terapevtske koristi aktivnega sedenja na žogi, ki jo priporočajo zdravniki in terapevti kot najboljši način zdravega sedenja. Sedenje na SpinaliS stolu ohranja mišice aktivne ves čas, ne da bi se morali vi posebej posvečati temu. Gibljivo sedalo pri tem aktivira hrbtne in trebušne mišice, kar običajni stoli ne počnejo. Uporabnik mora aktivirati mišice, da ohranja stabilnost na sedežu, kar spodbuja aktivno držo z vzravnano hrbtenico. To spodbuja nenehno aktivnost in krepi hrbtne in trebušne mišice, kar razbremenjuje medvretenčne ploščice, odpravlja bolečine v hrbtenici in izboljšuje fizično kondicijo.

Kako ohraniti zdravo hrbtenico: redna vadba, sprostitev in zdrav življenjski slog

Redna vadba, sprostitev in zdrav življenjski slog so pomembni za ohranjanje zdrave hrbtenice. Hrbtenica se sestoji iz različnih sestavnih delov, ki skupaj omogočajo gibanje. Medvretenčne ploščice v zdravi hrbtenici delujejo kot blažilec sunkov in tresljajev, medtem ko vretenca zagotavljajo podporo hrbtu. Sklepi v hrbtenici omogočajo natančno prileganje sestavnih delov in preprečujejo izpah. Živci v živčnem sistemu opozarjajo na preobremenjenost ali druge okvare, medtem ko mišice omogočajo gibanje celote. Hrbtenica je vedno obremenjena, saj nosi zgornji del telesa, zato je pomembno, da spremljamo obremenitev, ki jo povzročajo dejavniki, kot so telesna teža, drža in dvigovanje bremen.

Bolj pogosto gibanje, sprostitev in zdrav način življenja lahko pomagajo ohranjati zdravo hrbtenico. Hrbtenica je najmanj obremenjena, ko ležimo. Pri stoječem položaju vezi in mišice prevzamejo del obremenitve medvretenčnih ploščic. Pri sedenju pa se mišice in vezi sprostijo, kar poveča obremenitev na medvretenčne ploščice. Nepravilna drža lahko še poveča obremenitev. Zaradi sodobnega sedečega načina življenja postajajo mišice in vezi vedno bolj ohlapne, kar vodi k poškodbam. Čeprav je povečan pritisk na medvretenčne ploščice na kratki rok dobrodošel, saj lahko krepi medvretenčne ploščice in jih ohranja zdrave, dolgotrajno sedenje brez gibanja lahko povzroči škodljive posledice za zdravje hrbtenice.

Najboljši pisarniški stoli
Izboljšajte svoje zdravje z aktivnim sedenjem.

Spodbujanje aktivnega sedenja za ohranjanje zdrave hrbtenice s pisarniškimi stoli SpinaliS.

Poškodbe hrbtenice so pogosto posledica preobremenitve hrbta ali pomanjkanja vadbe. V obeh primerih se lahko zgodi, da hrbtenica izgubi prožnost in gibanje postane omejeno. Če so medvretenčne ploščice preveč obremenjene ali obremenitev traja predolgo, lahko pride do izliva tekočine iz njih. Sčasoma se ploščice izsušijo in razdalja med njimi se zmanjša, kar lahko povzroči trenje. To lahko privede do ukleščenega živca ali celo do uničenja medvretenčnih ploščic.

Najboljši pisarniški stoli SpinaliS so posebni ergonomski pisarniški stoli, ki so zasnovani tako, da ponujajo aktivno sedenje. To pomeni, da omogočajo nenehno gibanje med sedenjem, kar krepi mišice, ohranja vezi prožne in preprečuje prekomerno obremenitev posameznih delov hrbtenice. Ti računalniški stoli so zasnovani tako, da omogočajo premikanje sedalnega dela, kar prispeva k aktivnemu sedenju. Stoli SpinaliS so odlična rešitev za dolgotrajno sedenje, saj zagotavljajo udobje in hkrati spodbujajo zdravo sedenje na način, ki je primerljiv terapevtski žogi, ki jo strokovnjaki pogosto priporočajo za ohranjanje zdrave hrbtenice.

Kako se prilagoditi novim stolom SpinaliS in preprečiti težave s hrbtenico?

SpinaliS ergonomski pisarniški stoli so zasnovani za ljudi, ki veliko sedijo, saj preprečujejo bolečine in poškodbe, ki lahko nastanejo zaradi dolgotrajnega sedenja na navadnih stolih s trdnim sedalom. Še posebej priporočljivi so za otroke in mladostnike, saj ti med šolanjem veliko sedijo, kar lahko povzroči težave s hrbtenico, če se mišice trupa ne razvijejo pravilno. SpinaliS stoli omogočajo dva načina sedenja – aktiven in pasiven. Pri aktivnem načinu sedenja sedimo na sredini sedeža, kar spodbuja aktivnost mišic, medtem ko pri pasivnem načinu sedenja sedimo bolj nazaj in se naslonimo na naslon za hrbet, kar nam omogoča nekoliko razbremenitev mišic, vendar moramo še vedno ohranjati ravnovesje na gibljivem sedalu, da ohranimo telo aktivno.

Vaša sposobnost prilagajanja novim stolom SpinaliS je odvisna od trenutnega stanja vaših hrbtnih mišic. V prvi fazi privajanja, ki traja nekaj ur, bodo vaše mišice poskušale prilagoditi novemu načinu sedenja. V drugi fazi, ki lahko traja od nekaj dni do dveh tednov, se bodo mišice postopoma okrepile in prevzele vlogo podpornika hrbtenice. V tem procesu lahko pride do rahle bolečine ali mišične napetosti, kar je normalna reakcija na novo aktivnost mišic. To je dejansko dober znak, saj kaže, da se vaše mišice aktivno prilagajajo novemu načinu sedenja.

Aktivno sedenje s SpinaliS računalniški stoli pomaga pri ohranjanju zdrave hrbtenice in preprečuje bolečine ter poškodbe

SpinaliS računalniški stoli vam omogočajo dva načina sedenja, ki sta aktivni in omogočata, da so vaše mišice aktivne. Prvi način je, da sedite na sredini sedeža, kar bo vaše mišice aktiviralo. Drugi način je, da se naslonite na naslon za hrbet in se preselite proti zadnjemu delu sedeža. To bo rahlo razbremenilo vaše mišice, vendar boste zaradi gibljivega sedala še vedno ohranili aktivno telo in ravnotežje.

Predlagamo, da osebe z okvarjeno hrbtenico (zlasti pri hujših poškodbah, po operaciji ali ob zahtevnejših diagnozah) pred nakupom SpinaliS stola obiščejo svojega ortopeda in se posvetujejo, ali je njihovo stanje že ustrezno za uporabo terapevtske žoge ali stola SpinaliS. SpinaliS stol omogoča gibanje telesa in s tem ohranja hrbtenico v ravnovesju. Gibljiv sedež se ob vsakem premiku telesa premika v smeri giba medenice in hrbtenice, kar pomaga ohranjati hrbtenico ves čas v pravilnem položaju. Sedenje na SpinaliS stolu lahko pomaga pri ohranjanju zdrave hrbtenice, saj aktivno sedenje vključuje hrbtne in trebušne mišice ter krepi ter razbremenjuje diske in vretenca, s tem pa preprečuje nastanek poškodb in bolečin v hrbtenici.

Okrepite svoje mišice s sedenjem na SpinaliS stolu – aktivno in udobno sedenje za zdravo hrbtenico

Na začetku se morda zdi, da je sedenje na SpinaliS stolu neprijetno, saj smo navajeni fiksnih stolov, na katerih sedimo s sproščenimi mišicami in to vodi v težave s hrbtenico. Vendar pa se že po nekaj dneh aktivnega sedenja na SpinaliS stolu začnejo mišice okrepiti in sedenje postane udobno. Na začetku je treba morda vložiti malo več napora, da se ohranja ravnotežje na gibljivem sedalu, vendar se na to hitro navadimo. Priporočljivo je, da prvih nekaj tednov sedimo bolj nazaj na sedalu, da zmanjšamo gibanje sedala in s tem mišično dejavnost, dokler se mišice ne okrepijo. Ko se mišice okrepijo, sedenje na SpinaliS stolu postane udobno in užitek. Priporočamo tudi, da se uporabniki z okvarjeno hrbtenico pred nakupom posvetujejo s svojim ortopedom, ki naj svetuje, ali je njihovo stanje primerno za uporabo terapevtskega stola SpinaliS.

Stoli SpinaliS so bili registrirani kot medicinski pripomoček s strani JAZMP, kar potrjuje njihovo kakovost in varnost pri uporabi. Številne klinične raziskave so pokazale, da je aktivno sedenje, kot ga omogočajo ergonomski pisarniški stoli SpinaliS, najbolj zdrav način sedenja, saj aktivira mišice in preprečuje napačne gibe, ki lahko povzročijo bolečine v hrbtenici. SpinaliS je plod slovenskega razvoja in nosi inovativni patent Tomaža Hama, lastnika podjetja HAM d.o.o. Proizvodnja poteka v Sloveniji, kar zagotavlja kakovost izdelka in podpira lokalno gospodarstvo. Mnoga pozitivna mnenja zdravnikov in zadovoljnih uporabnikov potrjujejo učinkovitost stolov SpinaliS. Spremljajte Spinalis tudi na Facebooku.

Najboljši pisarniški stoli
Stol SpinaliS združuje udobje sodobnega pisarniškega stola in koristi aktivnega sedenja na žogi

Aktivno sedenje na stolu SpinaliS kot pomemben preventivni ukrep za zdravo hrbtenico in lažje življenje brez bolečin

Stol SpinaliS ni čudežno zdravilo za vse težave s hrbtenico, vendar v večini primerov lahko močno zmanjša ali celo odpravi bolečine v hrbtu. Zato ga ugledni ortoped smatra kot enega od pomembnih preventivnih ukrepov za zmanjšanje težav s hrbtenico. Zdrava hrbtenica je ključnega pomena za ohranjanje prožnosti, elastičnosti in moči mehkih tkiv okrog kostnih elementov. S takšno hrbtenico lahko aktivno živimo, ohranjamo pravilno držo, gibamo se lahkotno in neomejeno ter živimo brez bolečin, mravljincev in drugih težav.

Aktivno sedenje pomeni, da nekdo sedi na način, ki ga zagotavljajo mišice in ostala mehka tkiva v našem telesu, namesto da bi se zanašali na zunanje podporne elemente, kot so naslonjala, mize, nasloni za roke itd. Da bi zagotovili pravilno in aktivno sedenje, potrebujemo dober ergonomski stol. Človeško telo je zasnovano za gibanje, saj imamo trikrat več mišic kot kosti, zato ne obstaja en pravilen statični položaj. Najbolje je, če so mišice ves čas, ko sedimo, aktivne.

Najboljši pisarniški stoli SpinaliS so registrirani kot medicinski pripomočki in imajo podoben namen kot ortopedska ali terapevtska žoga. Sedenje na njih krepi hrbtne in trebušne mišice ter zmanjšuje bolečine, ki izvirajo iz nepravilne drže in predolgega sedenja. Ti stoli so lahko investicija v naše zdravje in niso le najboljši pisarniški stoli. Ergonomski pisarniški stoli SpinaliS ne zahtevajo posebnega vzdrževanja, občasno jih lahko obrišemo z vlažno krpo in blagim detergentom. Ker so vsi vitalni deli in celotna konstrukcija stolov izdelani iz kovinskih elementov, se možnost okvar močno zmanjša, kar stolom zagotavlja dolgo življenjsko dobo. Morebitne okvare se lahko odpravi v nekaj dneh, saj celotna proizvodnja poteka v Sloveniji, kar pomeni, da je tudi čas za popravilo zelo kratek.

 

Avtor prispevka: