lateks ležišča

Zakaj so lateks ležišča najboljša izbira za vaš spanec?

Ste vedeli, da približno tretjino življenja preživimo v postelji, če ponoči spimo po osem ur? Zveni veliko kajne? Celostno gledano tudi je veliko, zato je pomembno, da to tretjino preživimo na kakovostnih ležiščih. Takšna so zagotovo ekološka lateks ležišča, ki omogočajo kvaliteten spanec in so narejena za dobrobit celotnega telesa. Raziskave namreč kažejo, da kvaliteto spanca določa kar nekaj dejavnikov, med njimi pa se vedno znajdejo tudi ležišča. Slednjih je danes na trgu veliko, zato je pomembno, da se zavedamo, katera so pravzaprav zares kvalitetna in najboljša za naš spanec. Dobro je torej izbrati najboljše ležišče za hrbtenico, saj je optimalna opora med spanjem tista, ki pomembno vpliva na samo kakovost spanca in posledično tudi na naše zdravje.

Zakaj je izbira kvalitetnega ležišča tako pomembna?

V zadnjih letih se vrstijo raziskave, ki preiskujejo povezavo med kvalitetnim ležiščem, dobrim spancem in posledicami na ljudeh. Slabo ležišče je pogosto eden poglavitnih vzrokov za slabši spanec, kar na človeka vpliva negativno na več področjih. Posledice se čez dan hitro pokažejo, a se včasih sploh ne zavedamo, da se vzrok skriva v slabem spancu. Tako so lahko negativni učinki slabega spanca težja zapomnitev informacij iz okolja, neprestan občutek utrujenosti, slabša pozornost na detajle in celostno slabše počutje oziroma razpoloženje. Na dolgi rok pa se lahko slabše spanje zaradi nekvalitetnega ležišča pokaže kot resen problem. Kronično nekvalitetno spanje lahko vodi do povečanega krvnega tlaku, diabetesa, kapi, poveča se lahko možnost za pojav depresije in zmanjša libido. Negativni učinki slabega spanca zaradi nekvalitetnih ležišč so torej zdravju izjemno škodljivi, vse to pa lahko preprečijo Naturna ekološka ležišča, o katerih si lahko več preberete na priloženi povezavi.

lateks ležišča

Kako izbrati najboljše ležišče za hrbtenico?

Ko se odločate za nakup novega ležišča, je dobro imeti v mislih to, da mora ležišče zagotavljati primerno oporo hrbtenici in celotnemu telesu. Primerna podpora namreč znatno vpliva na fizično počutje, ki je tako precej boljše. Najboljše ležišče za hrbtenico je torej tisto, ki omogoča popolno razbremenitev hrbtenice in nudi celotnemu telesu primerno podporo. Slednja pa mora biti neodvisna od tipa postave in lege spanja osebe. Pri nakupu novega ležišča bodite torej pozorni na izbiro primernega tipa in primerne trdote, saj si boste na ta način zagotovili optimalen spanec. Ravno lateks ležišča so znana po tem, da nudijo visoko mero udobja in so ergonomsko oblikovana tako, da zagotavljajo popolno podporo telesu. Ravno zato je izbira tovrstnih ležišč dober korak k zagotavljanju kakovostnega spanca in vsesplošno boljšega počutja.

Zakaj so lateks ležišča dobra izbira?

Tovrstna ležišča so ergonomsko oblikovana tako, da nudijo popolno podporo telesu in predvsem hrbtenici. Zato jih pogosto označimo kot najboljše ležišče za hrbtenico in tudi vsesplošno počutje. Ekološka lateks ležišča so udobna, zato pozitivno prispevajo h kvaliteti spanca, kar je na dolgi rok izjemno koristno. Prav tako so tovrstne vzmetnice narejene iz 100% naravnega lateksa in imajo prevleko, ki je narejena iz ekološkega bombaža. Ker gre za naravne materiale, je takšno ležišče primerno za alergike, saj nudi naravno proti alergijsko zaščito. Poleg tega pa je lateks ležišče najbolj odporno na raznorazne pršice in tudi na umazanijo, kar je iz zdravstvenega vidika še kako dobrodošlo. Zdravju prijazno je tovrstno ležišč še še zato, ker ne vsebuje škodljivih kemikalij, kot so formaldehid, pesticidi, herbicidi, toksini in podobno.

Lateks ležišča imajo ogromno pozitivnih lastnosti

Poleg vsega že prej naštetega pa vsakršno ležišče iz ekološkega lateksa, kupljeno v podjetju Zelena trgovina, zagotavlja še naslednje dobre plati:
– izdelki so dokončno narejeni v Sloveniji
– izdelki so narejeni po načelih pravične trgovine
– izdelki ne obremenjujejo okolja
– z nakupom enega ležišča se v slovenskih gozdovih posadi 5 dreves
– na vsakih 50 prodanih ležišč se zaščiti 1ha deževnega gozda
Vsi izdelki so torej narejeni iz ekoloških materialov, izdelani pa so po najvišjih načelih odgovornosti do okolja in širše družbe. Tovrstno delovanje pomeni, da vsi postopki izdelave izključujejo vsakršne škodljive kemikalije, ki bi škodile okolju in na dolgi rok tudi ljudem. Omenjena načela veljajo tako za ležišča, kot tudi za vzglavnike v Zeleni trgovini. Če si želite o tem več prebrati in se seznaniti še z drugimi lastnostmi tega podjetja, si oglejte Facebook profil Zelena trgovina.

ležišča

Kakšen je postopek izdelave lateks ležišč?

Celoten postopek se začne s pridobivanjem kavčuka na Gvatemali. Ta kavčuk se pridobiva znotraj Rainforest organizacije (FSC), ki je zadolžena za nadzor rabe dreves. Uporabljena drevesa tako rastejo na plantažah, kar preprečuje dodatno izsekavanje gozdov in posledično preprečuje nastanek erozije tal. V celotnem procesu se uporabljata vetrna in vodna energija, da se minimalizira škodljive vplive na okolje. Za izdelavo lateks ležišč je potrebno še pridobivanje bombaža, ki poteka v Ugandi po načelih pravične trgovine. Tamkajšnje gojenje bombaža poteka po 150-letni tradiciji, v kombinaciji z novimi znanji in tehnologijo. Na ta način se pridela ekološki bombaž, ki je visoke čistosti in kakovosti. Po opravljenem pridelovanju, sledi proizvodnja lateks jeder v Belgiji. Proizvodnja poteka po sistemu zaprte zanke, ki pomeni, da se ob izdelavi v industrijske namene ne porabi niti kaplja pitne vode, prav tako pa se niti kaplja odpadne vode ne izloči v podtalnico.

Kaj je v procesu izdelave še pomembno poudariti?

Celoten proces izdelave lateks ležišč poteka po Fair Trade načelih, ki vzpostavljajo določene standarde tako v procesu proizvodnje kot tudi pri kasnejši prodaji. Proces proizvodnje je po teh načelih bolj pravičen za delavce, saj upošteva njihove pravice, omogoča bolj prijazna delovna okolja in ponuja bolj pošteno plačilo. V procesu prodaje pa se ta načela kažejo kot pozitivna za kupce, saj prinašajo višjo kakovost pridelano na etičen način in bolj dostopne cene. Poleg tega so lateks ležišča narejena z mislijo na okolje. Celoten postopek namreč upošteva stroge pogoje glede uporabljenih materialov, transporta, skladiščenja in tudi končnih obdelav ležišč. Vsakršen nakup tovrstnega ležišča pa pomaga še pri ohranjanju gozdov, saj se del denarja nameni nakupu sadik za slovenske gozdove in zaščiti deževnega gozda.

najboljše ležišče za hrbtenico

Od kod poimenovanje ležišča pozitivne energije?

Lateks ležišča so včasih označena kot ležišča polna pozitivne energije. To poimenovanje izvira iz dejstva, da je celoten postopek izdelave ležišč opravljen odgovorno. Proces izdelave torej upošteva najvišje zahteve glede odgovornosti do okolja in družbe. Posledično pa je vsakršno ležišče narejeno na tak način, da prinaša pozitivno energijo. Vsekakor se razlog za pozitivno energijo skriva tudi v kakovostnem spancu, ki ga ti izdelki omogočajo. Gre namreč za zdrave izdelke, ki so narejeni z mislijo na uporabnika. Osnovni cilj lateks ležišč je namreč ta, da ljudem omogočajo kvaliteten spanec, ki jim posledično izboljša kvaliteto celotnega življenja. Zveni kot precej zahteven cilj, a o uspešnosti izdelkov pričajo mnogi zadovoljni uporabniki.

Kaj o lateks ležiščih pravijo uporabniki?

Veliko uporabnikov, ki so preizkusili lateks ležišča, je bilo nad spremembo v kakovosti spanca navdušenih. Dejali so, da je spanje na lateks ležišču bolj prijetno, udobno in jim daje večji občutek spočitosti. Veliko kupcev je celo poročalo, da so po nakupu ležišča lahko zopet prespali celo noč, česar prej dolgo časa niso mogli. Zadovoljni uporabniki so poročali še o prilagajanju ležišča oblikam telesa tako, da je lega telesa ves čas pravilna. Posledično so se zjutraj zbujali brez bolečin, ki so bile prej posledica slabih ležišč. Nekateri so imeli zjutraj pogosto občutek drvenih rok, kar je ob nakupu lateks ležišča izginilo. Podobno pozitivne odzive so imeli uporabniki še na vzglavnike, ki so po njihovih besedah ustrezni z vidika kombinacije višine, trdote in materiala. Odzivi so torej pozitivni, o njih pa se lahko z nakupom prepričate še sami.

Avtor prispevka: