oddajanje apartmajev

Kako uspeti na področju oddajanja lastnih apartmajev?

Imate v lasti apartmaje in bi z oddajo le teh radi nekaj zaslužili? Oddaja apartmajev je lahko zelo dobičkonosen posel, prav tako pa lahko predstavlja zanimivo in razgibano delo oz. kariero. V Sloveniji se veliko lastnikov nepremičnin odloča, da bodo le te dajali v najem turistom, saj je to izjemno donosen posel. Nekateri so tako navdušeni nad opravljanjem tovrstnega dela, da so se celo odločili pustiti svojo redno zaposlitev in planirajo, da se bodo v prihodnje ukvarjali samo še s tem poslom. V nadaljevanju tega prispevka vam bomo zaupali nekaj ključnih informacij, ki jih morate poznati, preden lahko pričnete z oddajanjem apartmajev. Pa začnimo:

Kako-uspeti-na-področju-oddajanja-lastnih-apartmajev

Potrebujete nepremičnino, ki jo boste oddajali

Če se želite ukvarjati z oddajo apartmajev oz. neke druge nepremičnine ali bolje rečeno turistične nastanitve, jo seveda za začetek sploh potrebujete. V kolikor imate v lasti stanovanje na atraktivni lokaciji, ga lahko predelate v apartma, ki ga boste oddajali. Prav tako se lahko odločite za gradnjo novih apartmajev, hotela, hostla ali česa drugega, kar bo namenjeno oddajanju v najem. Nekateri se odločijo kar za najem pavšala v enem izmed avtokampov, ki to omogočajo in si tam uredijo prikupno parcelo, ki jo bodo oddajali. V teh primerih se ljudje najpogosteje odločajo za nakup kamp prikolice, mobilne hišice ali česa podobnega. Vse to so odlične opcije, ki vam bodo omogočile, da boste lahko postavili “kamp” prostor, ki ga boste kasneje lahko oddajali turistom.

gradnja apartmaja

V kolikor se boste odločili za gradnjo apartmajev ali celo hotela, bo to od vas zahtevalo kar precejšen finančni vložek. To je zelo pomembno vedeti. Če nimate potrebnega kapitala, ne morete pričakovati, da boste lahko ta problem rešili v relativno kratkem času. Predlagamo vam, da si v primeru, da nimate potrebnih finančnih sredstev poiščete kakšnega investitorja, ki bo poskrbel za finančni del posla. Kakorkoli že, v koliko že imate na voljo kak prostor, ki bi ga lahko uporabili za ta namen, bo to seveda najboljša in tudi najcenejša rešitev.

Potrebujete platformo, preko katere boste lahko vaše apartmaje oglaševali

Ko boste imeli urejene nastanitve je čas, da pričnete z oglaševanjem le teh. Svetujemo vam, da se odločite za postavitev spletne strani, ki bo služila predstavitvi vaše ponudbe, prav tako pa vam svetujemo, da se vpišete na spletne portale, kot je Booking.com, Airbnb.si in podobni. Ti portali vam bodo omogočili, da boste lahko vaše nastanitve dodobra predstavili turistom, ki planirajo obisk v vaše kraje. Verjamemo, da boste preko teh platform lahko dobili precejšno število novih rezervacij in to bo seveda najverjetneje tudi vaš glavni cilj.

Vaša spletna stran pa vam bo služila, da boste preko nje lahko oglaševali vaše nastanitve tudi na drugačne načine. Eden izmed zelo učinkovitih načinov je zagotovo SEO. Gre za optimizacijo spletne strani – to je postopek, ki vam bo pomagal, da boste na vašo spletno stran dobili več obiska direktno iz spletnega iskalnika Google.si. Iskanik Google je odlična rešitev, zato se izplača preveriti kaj vse vam ta opcija ponuja. Lahko se odločite tudi za Facebook in Google oglaševanje, vsekakor pa bo najbolje, če boste vse obiskovalce vedno usmerjali na vašo spletno stran in ne na Booking.com ali Airbnb.si, saj boste lahko kasneje izvedli tudi re-targeting in podobno.

Primeri dobre prakse

turizem

Nekaj dobrih primerov iz prakse, kako so se ljudje znašli in pričeli oddajati apartmaje si lahko pogledate na številnih spletnih straneh. Na primer nekateri apartmaji Strunjan so lahko dober zgled, saj boste lahko videli, kako so ljudje uredili vse potrebno, da lahko sedaj oddajajo svoje apartmaje. V Strunjanu je namreč precej apartmajev, ki so bili prej navadna stanovanja. Gre za apartmaje, ki so bili predelani ravno s tem namenom, da bodo na voljo za oddajo turistom. Na Slovenski obali je zelo veliko tovrstnih apartmajev, saj čedalje več ljudi opaža, da je oddajanje apartmajev dober posel in se zato v njem želijo preizkusiti tudi sami.

Kvaliteta vaše storitve

Ko boste imeli vse urejeno, kot smo zgoraj napisali, pa pride šele na vrsto dejstvo, da bo odločitev o tem, ali bo vaš posel uspel ali ne padla šele na podlagi tega, ko bo znano kako dobro dejansko opravljate vašo storitev. Če boste vašo storitev opravljali dobro, boste s tem brez večjih težav privabljali čedalje več obiskovalcev, le ti pa se bodo k vam morda kasneje celo vračali. Nekateri ljudje, ki se ukvarjajo s tem poslom se ne zavedajo, kako pomembno je, da imajo kvalitetne storitve, ki bodo turiste čez čas vračale nazaj k vam. To je izjemno pomembno in svetujemo vam, da se potrudite, da boste svoje storitve vedno opravljali na najvišjem možnem nivoju. To je izjemno pomembno, saj v nasprotnem primeru ne gre pričakovati, da se bodo gostje vračali, prav tako pa ne gre pričakovati, da bodo vašo storitev oz. nastanitev priporočili svojim prijazeljem, znancem ali družinskim članom, zakar je še toliko bolj pomembno, da daste vse od sebe, da bodo vaše stranke zadovoljne.

Avtor prispevka: