programiranje za začetnike

Programiranje za začetnike je odlična odrivna deska uspešne kariere na tem področju

Programiranje je danes nepogrešljiv proces pri razvoju sodobne tehnologije. Ker večina podjetij išče dobre in uveljavljene programerje, je marsikoga, ki ga programiranje sicer veseli, strah, da mu ne bo uspelo. Strah vsekakor ne bi smel biti izgovor za to, da nekdo ne uresniči svojih sanj, zato vam razkrivamo, kako lahko programiranje za začetnike postane odlična odskočna deska za karierni razvoj na tem področju.

programiranje

Kje se naučiti programiranja?

Učenje programiranja je proces, za katerega je potrebno veliko volje in motivacije, saj se ga ne da naučiti kar čez noč. Trenutno lahko izbirate med kar nekaj različni aplikacijami, ki so po težavnosti primerne že za osnovnošolske otroke, njihov glavni namen pa je približati uporabnikom princip programiranja. Eden izmed takšnih programov je zagotovo Scratch Up, preko katerega se uporabniki na zelo igriv in enostaven način naučijo osnov programiranja, predvsem pa natančnosti, ki jo programiranje zahteva. Pravi navdušenci programiranja bodo ta program hitro prerasli in začeli iskati nove izzive – ravno to pa je pri učenju programiranja najbolj pomembno.

programiranje-2

Ali se splača investirati v delavnice učenja programiranja?

Da pa lahko postaneš pravi programer, pa moraš poleg volje in vztrajnosti za vajo, pridobiti tudi nekaj teoretičnega znanja, zlasti o uporabi aktualnih programskih jezikov. Na tej točki se mnenja delijo. Nekateri pravijo, da se mora dober programer razvijati sam in pridobivati znanje na podlagi lastnih izkušenj, na drugi strani pa imamo zagovornike delavnic za programiranje. Kar nekaj ustanov v zadnjem času namreč ponuja različne tečaje in delavnice, na katerih se udeleženci učijo osnov programiranja. Tukaj se srečajo predvsem s teoretičnim znanjem, ki ga morajo uporabiti na praktičnih primerih, poleg tega, pa imajo ves čas na voljo tudi mentorja, ki jim lahko ves čas svetuje in odgovarja na dileme, ki so se pojavile tekom procesa učenja. Programiranje za začetnike da udeležencem teoretično podlago, iz katere lahko izhajajo pri svojem nadaljnjem delu. Zato udeležba na tovrstni delavnici olajša marsikateri težak začetek programerske poti.

programiranja-3

Kako se podati na samostojno pot?

Pot do samostojnega programerja je zagotovo dolga in zahteva kar nekaj vztrajnosti. Toda programiranje za začetnike vam lahko da odlično odskočno desko, da svoje znanje lažje nadgrajujete in tako tudi počasi gradite samostojno kariero. Ne pričakujte, da boste že v prvem mesecu postali najbolj iskani slovenski programer, toda z vztrajnim delom na različnih manjših projektih, lahko tudi te sanje kmalu postanejo resničnost.

Avtor prispevka: